12 ani de închisoare pentru viaţa soţiei

Costel Petresc (foto), bărbatul de 49 de ani, din Uricani, care la sfârşitul anului trecut şi-a ucis soţia, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Hunedoara la 12 ani de închisoare.

Trei termene de judecată

Cu toate că se aştepta ca judecătorii să îl pedepsească pentru săvârşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte şi să scape cu o condamnare mai mică, Costel Petresc nu a avut acest privilegiu. Asta, pentru că magistraţii au respins cererea avocatului acuzatului, prin care se dorea schimbarea încadrării din omor calificat, în infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte. Astfel, după numai trei termene de judecată, Costel Petresc a fost condamnat la 12 ani de închisoare, pentru că, la sfârşitul anului trecut şi-a ucis soţia, turnând benzină pe corpul acesteia. „Apelul împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara va fi judecat în data de 9 septembrie”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

A omorât-o pentru că nu tăcea

În data de 3 iunie, la primul termen de judecată al procesului de la Tribunalul Hunedoara, Costel Petresc a povestit magistraţilor tot ceea ce s-a întâmplat în ziua în care i-a luat viaţa tovarăşei sale. „Eram după o zi de muncă, lucrasem toată ziua la animale şi la fân, la o cabană din apropierea oraşului. Spre seară, am chemat-o şi pe soţia mea să mă ajute. După ce am terminat treaba, am rugat-o să pună să mâncăm, dar ea a spus că nu-i este foame. Am mâncat singur, iar când am ieşit din cabană, am văzut-o că se uită înspre oraş. Am întrebat-o dacă şi-a văzut amantul, iar ea mi-a zis că s-a şi întâlnit cu el la spital, nu doar că l-a văzut. Nervos din cauza răspunsului său, i-am spus că-i dau foc, dar ea continua să bată din gură şi să mă întrebe: ţi-e ciudă, ţi-e ciudă? Pentru a aplana conflictul, m-am dus în beciul cabanei, dar ea a venit după mine, strigând: Hai, dă-mi foc, dă-mi foc odată! Atunci, într-un moment de nebunie, am luat o sticlă de benzină şi am aruncat-o pe ea, iar apoi am luat bricheta şi i-am dat foc. Am făcut-o, pentru că nu mai tăcea din gură”, a mărturisit Costel Petresc. Fără o mamă lângă ei şi cu un tată închis după gratii, cei doi copii, un băiat de 13 ani şi o fată de 16 ani, au rămas singuri pe lume. Totul pentru inconştienţa unui om, care nu a putut să-şi stăpânească furia şi gelozia. (L. Botici)

6 comentarii la „12 ani de închisoare pentru viaţa soţiei

 • 15 septembrie 2010 la 9:33
  Legătură permanentă

  sa va spun ceva: dl. petresc e liber. si voi, cei de la ziar, l-ati facut „ucigas”. bravo, sunteti profesionisti adervarati :(((

 • 15 septembrie 2010 la 9:43
  Legătură permanentă

  Liber??? Pai unde isi ispaseste pedeapsa? La domiciliu? sau se judeca recursul cu ucigasul in libertate?

 • 15 septembrie 2010 la 10:51
  Legătură permanentă

  recursul de la iccj se va judeca cu inculpatul in stare de libertate.

 • 15 septembrie 2010 la 10:54
  Legătură permanentă

  … stati linistiti, omul chiar nu prezinta nici cel mai mic pericol. sunt foarte, foarte multi altii care prezinta pericol social si care sunt in libertate tot timpul …

 • 15 septembrie 2010 la 12:28
  Legătură permanentă

  ce tare! Nu prezinta pericol public! Oare nevasta/sa ce zice? Prezinta sau nu prezinta? Aaaa…am uitat tipa a dat coltu..
  da cine stie poate a discutat avocatu lu peste prajit cu ea!!

 • 17 septembrie 2010 la 8:10
  Legătură permanentă

  domnule impersonal, pt ca v-ati dat cu parerea despre mine la modul jignitor, in necunostinta de cauza, va dau sansa de a va schimba parerea, in perfecta cunostinta de cauza. dati click aici:
  http://www.avocatnet.ro/raduflorin

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.