Comunitate

Majoritatea şcolilor, cu autorizaţii de funcţionare

Majoritatea unităţilor hunedorene de învăţământ a primit autorizaţii sanitare de funcţionare în perspectiva noului an şcolar 2010-2011, din cele 404 şcoli, câte există în judeţ, doar 32 nereuşind să se încadreze în normele impuse.
„Din cei peste 72.000 de elevi care studiază în judeţ, aproape 3,5 la sută vor învăţa, la toamnă, în şcoli care nu au primit autorizaţii sanitare de funcţionare. Acestea sunt situate, în general, în mediul rural. Apreciem efortul primăriilor, care s-au implicat în această activitate de igienizare a şcolilor”, a declarat, ieri, inspectorul şcolar general adjunct, Marta Mate.
Principalul motiv pentru care unităţile de învăţământ nu au primit autorizaţiile sanitare de funcţionare se referă la faptul că şcolile în cauză nu dispun de o sursă curentă de apă. Pentru a suplini această deficienţă, la unităţile respective au fost montate dozatoare de apă potabilă. De asemenea, există grădiniţe în care numărul de copii depăşeşte normativele în vigoare sau care îşi desfăşoară activitatea în apartamente de bloc.
Acţiunea de evaluare sanitară a unităţilor de învăţământ este în curs de desfăşurare, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara apreciind că, până la 15 septembrie, numărul şcolilor care vor obţine autorizaţiile de funcţionare va creşte. Comparativ cu anul 2009, numărul elevilor care vor studia în şcoli neautorizate din punct de vedere sanitar a scăzut la jumătate. (AGERPRES)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura