100.000 de hunedoreni rămân fără apă

13 aprilie 2010 | 8 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Livia Botici

Începând din această dimineaţă, de la ora 7, până mâine la aceeaşi oră, locuitorii din Deva, Simeria şi Călan, dar şi cei din satele care se află între Sântămărie-Orlea şi Deva, nu vor avea apă la robinete. Cauza acestui inconvenient este o conductă de apă, care în urmă cu câteva zile a explodat.

Spărtură de un metru

Vineri după-amiază, conducta de transport a apei dintre staţia de epurare de la Sântămărie-Orlea şi municipiul Deva a explodat în apropierea localităţii Strei. „Am constatat că această conductă este spartă pe o lungime de peste un metru şi am făcut un provizorat, pentru a remedia defecţiunea pentru moment. În week-end, am putut asigura doar 800 de metri cubi de apă pe oră, faţă de 1.200 metri cubi, cât este necesar. Am comandat la Regia de apă din Cluj piesa de care avem nevoie pentru a repara avaria, pe care am şi primit-o, iar din această dimineaţă vom începe lucrările de înlocuire a conductei. Cu această ocazie, vom monta şi debitmetre la staţia de tratare a apei Sântămărie-Orlea, care sunt prevăzute în cadrul programului ISPA”, a declarat Victor Arion, manager general al Apa Prod Deva. Din cauza aceleiaşi probleme, sâmbătă, locuitorii municipiului Deva s-au confruntat iarăşi cu lipsa apei de la robinete.

Prea târziu

Informaţia sistării apei ar fi trebuit să ajungă mult mai repede către cei 100.000 de locuitori afectaţi de această avarie, însă ea a parvenit presei, pentru a fi publicată, abia ieri după-amiază, atunci când era prea târziu pentru atenţionarea hunedorenilor, care ar fi trebuit anunţaţi din timp, pentru a-şi face provizii de apă. Potrivit managerului general al Apa Prod Deva, distribuţia apei va fi reluată în condiţii normale începând de mâine dimineaţă, de la ora 7.

Comentarii (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Florea spune:

  V.Arion,prostu plimbaret,sa-i fie rusine a tinut Devva-n c***t de frica.Marsss potaie.

 2. mircea spune:

  De 40 de ani de cand sant in Deva,apa potabila este o problema.In fiecare care saptamana se ia de 3-4 ori,pe zone s-au pe intrega localitate.Toate retelele de distributie sunt vechi si in stare de plorabila.In orasele din tara care se pretind a fi orase nu se intalneste asemenea situatie.Anuntarea opririi apei se face deobicei numai la posturile locale de tv.Cei de la Apa Prod cred ca toti locuitorii localitatii nu lucreaza si stau numai la tv.pt.a vedea stirile de la ei.Am fost de multe ori in punctele critice unde se remediau avariile.Personalul muncitor de la Apa Prod erau mai mult in pauza de masa,pauza de tigara sau de bautura,dar cand se face ora de plecare acasa toata lumea pleaca indiferent deca au terminat s-au nu ceea ce au avut de facut.De multe ori stateau si asteptau specialistul ca sa le spuna ce sa faca pt.remediere deoarece nu stiau,si specialistul de la firma venea pe cand se termina programul.Sistarea furnizarii apei potabile trebuie sa se faca cel putin cu doua zile inainte pt.a putea afla toti locuitorii,iar in cazuri urgente sa existe o rezerva de apa.Eu inca nu am vazut lucrandu-se la remedieri dupa ora terminarii programului si nici lucrandu-se noaptea ca in tarile civilizate.Se impune luarea de masuri urgente pt.scimbarea stilului de lucru la aceasta firma care este de importanta vitala pt.populatie.

 3. IONEL spune:

  parca azi la ora 7 trebuia sa vina apa…nu a venit nici acum la ora 10…..MINCINOSII

 4. ion spune:

  Nici la aceasta ora nu este apa. Au inceput blocurile sa puta a ca?at. De ce nu s’a anuntat din timp sistarea furnizarii si pe ce perioada? ApaProd sunt niste nesimtiti!

 5. radusim spune:

  nici acum la ora 12 jumate nu a venit…mincinosilor,risine sa va fie

 6. panco spune:

  ************ ora 8PM si nu o venit apa

 7. Teodor spune:

  Este ora 04:15 si bineinteles ca nue ste apa ,eh, un fleac, ne-au pacalit ………………….din nou . Dar ce sa-i faci ?!

 8. mihaela spune:

  nici acum nu este apa……niste imputiti…si ei si acum si noi….
  si cica diseara iar se ia apa pana sambata!!!!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Oancea a demisionat din functia de presedinte al PNL Deva

În urma înlocuirii din funcţia de viceprimar al municipiului Deva, Florin Oancea (foto) a demisionat, ieri, din postul de lider...

PDL Hunedoara, condusã de un fost liberal?

Se pare că încercarea de a fi numit deputatul Ioan Timiş (foto) în funcţia de preşedinte interimar al PDL Hunedoara...

Bădoi şi-a pus ghetele în cui

Fostul jucător al echipelor Jiul Petroşani şi FC Timişoara, Alex Bădoi, a abandonat fotbalul, după o carieră ce părea a...

Închide