Actualitate

10 zile pentru distrugerea plantelor etnobotanice

Adriana Năstase

Ieri a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 6/2010, prin care se modifică şi se completează legile în vigoare privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope. Astfel, potrivit acesteia, proprietarii de asemenea substanţe au obligaţia să le distrugă în termen de 10 zile.

Trei magazine de profil

Poliţiştii hunedoreni au identificat în judeţ, trei magazine care comercializau plante ce pot intra sub incidenţa actului normativ, iar aseară ei au demarat acţiuni de verificare a stocurilor de plante şi substanţe deţinute de aceste societăţi comerciale, în vederea inventarierii şi a distrugerii lor.

Lista completă a plantelor şi substanţelor interzise poate fi consultată în cuprinsul O.U.G. nr. 6/2010, publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 100/15.02.2010.

Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului a acuzat statul de complicitate la comercializarea plantelor etnobotanice, spunând că Guvernul a protejat acest comerţ prin acordarea unui termen de 10 zile pentru ca magazinele să scape de stocurile de produse. Actul normativ introduce în categoria drogurilor 27 de substanţe şi nouă plante etnobotanice cu efect halucinogen, care nu mai pot fi deţinute şi comercializate. Actul normativ permite doar anumitor persoane specializate să mai deţină astfel de plante, dar numai în cantităţi mici, pentru tratament terapeutic şi utilizarea ca eşantion de probă şi comparaţie cu alte produse similare care vor fi eventual descoperite ca fiind vândute ilegal.

One thought on “10 zile pentru distrugerea plantelor etnobotanice

  • In clasa a V-a am invatat la scoala ca botanica este stiinta care se ocupa cu studiul plantelor. Tot prin scoala generala am studiat si pleonasmul.

    Subiect pentru teza la limba romana: analizati titlul articolului!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura