Politica si administratie

1 DECEMBRIE – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

1 Decembrie 1918, ziua Marii Uniri, poate fi considerat cel mai frumos dar al ge­ne­raţiilor trecute pentru istoria Româ­niei, pentru români și pentru țară.
Avem datoria să arătăm în fiecare zi că pre­țuim acest dar și să ne îndeplinim da­to­riile civice cu responsabilitate și patriotism. Respectul faţă de lege şi implicarea în viața comunității din care facem parte re­pre­zintă, cred eu, patriotismul zilelor noastre.
Curajul, dăruirea și sacrificiul luptătorilor pentru unitate și libertate trebuie să ne de­termine pe fiecare dintre noi să fim uniți și responsabili pentru fiecare acțiune a noas­tră, acestea constituind factori importanți în depășirea în cât mai scurt timp a pe­rioadei dificile prin care trecem.
Să avem curajul și determinarea să pri­vim hotărâți și cu speranță spre viitor, pen­tru că avem resursele necesare: români competenți și onești care cu experiența lor, potsă determine schimbări în bine a vieții noastre și a celor din jur.
Astăzi ne aducem aminte cu respect și pioșenie de toți cei care cu credință, viziu­ne, abnegație și jertfă au desăvârșit statul roman modern. Românii care au înfăptuit Marea Unire au crezut mereu, cu deplină con­vingere că România pe care au visat-o este un proiect realizabil prin solidaritate, muncă și sacrificiu.
Suntem acum, noi toți, parte a acestui pro­iect pentru o Românie unită și pu­ter­nică.
Asta înseamnă că cinstind în fiecare zi valorile culturale și materiale ale poporului nostru, muncind de fiecare dată cu res­pon­sabilitate și dedicare, și având grijă de ge­ne­rațiile care vor urma, avem șansa ca uniți să facem schimbările în bine de care avem nevoie pentru a îndeplini atât visul stră­moșilor noștri, cât și dorințele generațiilor prezente și viitoare.
Depinde doar de noi!
La mulți ani România!
La mulți ani, dragi români

Vasilică Potecă
Senator PNL – Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura