Politica si administratie

1 DECEMBRIE – ZIUA ÎN CARE INIMILE ROMÂNILOR BAT ÎN ACELAȘI RITM NAȚIONAL

Omagiem la 1 Decembrie, în fiecare an, Marea Adunare Națională de la Alba Iulia care a hotărât Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul Român. în urmă cu 104 ani.
Unitatea de cuget, de simţire şi de acţiune a fost temelia acelor fapte mari ale istoriei noastre. Aspiraţiile noastre naţionale s-au exprimat me­reu de-a lungul istoriei în lupta pentru neatâr­nare şi integritatea teritorială a ţării.
Dar, mai presus de orice, amintirea acelei zile măreţe de 1 Decembrie 1918 ne uneşte şi ne învaţă ce în­seamnă coeziunea sufletească a na­ţiunii, ce rol uriaş are, dincolo de opinii personale, unitatea de fapte a clasei politice. Ne arată de asemenea ce înseamnă să te pui în slujba intereselor majore ale ţării, în perioadele de mare cumpănă ale istoriei.
1 Decembrie 1918 semnifică, toto­dată, încununarea acestui proces istoric. Și cu acest prilej trebuie să ne plecăm frunţile cu pioşenie şi evlavie în faţa înaintaşilor noştri martirizaţi din toate provinciile româneşti.
1 Decembrie rămâne sărbătoarea naţională a tuturor românilor. Trebuie să fim mândri de originea noastră, de limba și identitatea noastră, de cultura şi obiceiurile pe care le-am moștenit de la înaintași, de valorile noastre pe care suntem datori să le transmitem gene­ra­țiilor viitoare. Toate acestea trebuie să ne unească și să ne facă mai puternici.
Ziua naţională reprezintă de ase­menea nu numai împlinirea aspiraţiilor înaintaşilor, dar şi credinţa că stă în noi înşine puterea de a transforma în realitate aceste aspiraţii într-o Româ­nie modernă, a democraţiei, a siguran­ţei sociale şi a bunăstării.

La mulți ani celor cu România în suflet!
La mulți ani celor ce simt românește!

 

Gl. de brigadă (r) Viorel Sălan
Deputat al Partidului Social Democrat

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura