Sport

„Îngerul păzitor” a stins „flacăra violetă”

Ciprian Marinuţ

Adrian Pascal, portarul echipei Minerul Lupeni, a fost un adevărat înger păzitor al echipei sale în faţa şarjelor ofensive ale alb-violeţilor de la FC Argeş şi a contribuit decisiv la obţinerea remizei de 0-0, în meciul disputat sâmbătă, la Lupeni.

A închis poarta

Portarul hunedorean, care în urmă cu o săptămână îşi conducea tatăl pe ultimul drum, a făcut un meci mare în partida cu FC Argeş, cea mai puternică echipă a seriei vest, şi şi-a salvat gruparea de la eşec. Descoperit şi lansat de Corvinul Hunedoara, fost la Arieşul Turda, FC Bihor şi naţionala de juniori a României, Pascal a ajuns la Minerul Lupeni în această iarnă şi a fost decisiv în meciul de sâmbătă. Cu cel puţin şase-şapte intervenţii de panteră la ocaziile mari avute de Tameş, Ivănică, Bazzi şi Bălaşa, Pascal a fost omul meciului şi a decis în măsură de 80-90 la sută rezultatul final al partidei.

Un gol anulat şi o eliminare

Am putea spune că a fost 0-0 pentru Minerul, întrucât argeşenii au dominat autoritar şi au avut şi un gol anulat, pentru ofsaid, după ce Bălaşa a înscris cu capul în minutul 30. „Lupii negri” au făcut faţă cerinţelor jocului doar în primele 15-20 de minute, când s-a jucat pe contre, iar apoi „violeţii” au controlat autoritar partida. S-a jucat cu îndârjire, iar minerii au apelat la orice fel de mijloace, pentru a-şi atinge scopul. Drept dovadă, partida a fost presărată cu multe cartonaşe galbene (trei minerii – cinci argeşenii), dar şi cu unul roşu, văzut de jucătorul gazdelor, Robi Daj (min. 70), pentru cumul de cartonaşe galbene.

„Nici n-au tras pe poartă”

Antrenorul argeşenilor, Cristi Negru, a declarat că echipa sa merita victoria, pentru că minerii nici n-au tras pe poartă. „Am pierdut două puncte în faţa unei echipe care nici măcar nu a şutat pe spaţiul porţii. Nu ne-am concentrat suficient la finalizare şi am ratat cu seninătate patru-cinci ocazii mari”. Petre Gigiu, antrenorul minerilor, contestat şi huiduit de suporterii gazdelor, a afirmat că este mulţumit de rezultat. „Sunt bucuros că am trecut peste şocul, din etapa trecută, de la Târgu Mureş. Jocul a fost mai aproape de valoarea pe care o au fotbaliştii mei. Am întâlnit cea mai bună şi mai complexă echipă din serie şi mă bucur că am avut capacitatea de a trece peste minutele în care am jucat în inferioritate“, a declarat Gigiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura