Sport

„Zimbrii”, tot zimbri, indiferent de… dresor

Ciprian Marinuţ

„Infuzia” de tactică şi atitudine pozitivă încercată ca „tratament” la Retezatul Haţeg de antrenorul Titi Alexoi a avut efect în planul calităţii jocului, însă n-a dat roade sută la sută şi la eficienţă. Drept urmare, „zimbrii” au pierdut, scor 1-2, meciul cu Muncitorul Reşiţa, din prima etapă a returului.

Mai buni, dar încă nu suficient

Mult schimbată în bine ca aşezare, mentalitate şi organizare, graţie eforturilor şi priceperii antrenorului Titi Alexoi, Retezatul a fost „trădată” şi la primul examen din retur, de valoarea individuală modestă şi lipsa de experienţă a jucătorilor. Înfrângerea, scor1-2, suferită, vineri, acasă, în faţa celor de la Muncitorul Reşiţa, după un joc totuşi mai bun decât oricare din tur, demonstrează însă că în fotbal „minunile” sunt imposibile peste noapte. Pot apărea progrese, însă doar cu investiţii serioase şi la capitolul transferuri, întrucât antrenorii nu sunt magicieni. În cazul aducerii doar a unui nou tehnician fără întărirea lotului este nevoie de timp şi răbdare, pentru creşterea calităţii echipei.

„Investiţie de doi lei, pretenţii de 10”

Antrenorul Titi Alexoi a anunţat, sâmbătă, că-şi dă demisia din funcţie, dar s-a răzgândit, ieri, la insistenţele jucătorilor şi suporterilor. „Primarul a avut comentarii jignitoare la adresa muncii mele. A spus că echipa joacă mai slab decât în tur. Criticile m-au supărat, pentru că eu fac cu responsabilitate şi realism meseria aceasta şi nu accept ironii nedrepte, nici chiar de la cel care mă plăteşte. Dacă avea ceva să-mi reproşeze, trebuia să-mi spună direct, iar eu i-aş fi explicat cât şi unde a fost responsabilitatea mea şi unde a fost vina jucătorilor. Aşa că după meci am anunţat că-mi dau demisia. Jucătorii şi suporterii au insistat însă să nu plec şi azi (n.r.-ieri) am revenit asupra deciziei. Domnul primar trebuie însă să înţeleagă că nu se poate cu o investiţie de doi lei să aibă pretenţii ca alţii, care au investit 10 lei. Un jucător cu un salariu de 500 de lei nu va evolua niciodată ca unul cu un contract de 1.000 de euro, iar diferenţa se vede în teren, oricare ar fi tactica şi indicaţiile tehnicianului”, a spus Alexoi.

Ratări şi ghinion

În privinţa jocului, Retezatul a început curajos şi a avut două ocazii în situaţie de singur cu portarul, însă Şaucă şi Ov. Popescu n-au avut suficient sânge rece pentru a marca. Ratările s-au răzbunat şi muncitorii au deschis scorul prin Fomitescu (37), direct din corner, la o eroare a portarului Coman (20 de ani). „Zimbrii” au egalat când Şaucă a insistat la o minge pe flancul drept şi a centrat în faţa porţii, de unde Ov. Popescu (55) a marcat cu latul. Reşiţenii au obţinut victoria, după o fază în care Dragu (70) a dejucat pasul la ofsaid al apărării haţegane şi a stabilit scorul final cu un lob peste portar, 1-2.

Retezatul Haţeg – Muncitorul Reşiţa 1-2

Au marcat: Ov. Popescu (55) / Fomitescu (35), Dragu (70)

Retezatul Haţeg: Coman – Colţa, Burcă, Irina (cpt.), Turcu- Enăşesc, Maier (min. 46, Moldovan), Simoneac – Saucă, Ov. Popesc, Gavriluţ. Antrenor: Titi Alexoi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura