EvenimentFlash

„Winnetou ne-a făcut să cumpărăm droguri”

Livia Botici

Doi tineri din Hunedoara, care se află în arest preventiv din luna mai, fiind acuzaţi de trafic de droguri de mare risc, au fost ieri prezentaţi magistraţilor Tribunalului Hunedoara. În timpul procesului, aceştia i-au acuzat pe procurorii care au investigat cazul, de faptul că îl protejează pe cel care i-a instigat să cumpere şi să vândă cocaină.

„Vroiau cantităţi mari de stupefiante”

Potrivit rechizitoriului, Attila Cărare, de 23 de ani, şi Radu Creţiu, ambii din municipiul Hunedoara, sunt învinuiţi că la sfârşitul lunii aprilie a.c., au introdus în ţară, din Olanda, o cantitate de 5,4 grame de cocaină, pe care au vândut-o unui investigator sub acoperire, la preţul de 200 de euro. La primul termen de judecată, care a avut loc ieri, tinerii şi-au recunoscut faptele, dar au făcut şi alte specificaţii în faţa judecătorului. „Doresc să subliniez faptul că noi am fost instigaţi de un tânăr din Teliucu Inferior, Winnetou Rus, căruia i se mai spune şi «Bebe». Acesta mă suna în Olanda şi îmi cerea să aduc în ţară droguri. În data de 29 martie, la insistenţele lui «Bebe», i-am vândut lui Adiţă (n.r. investigatorul sub acoperire) cele 5,4 grame de cocaină, contra sumei de 200 de euro, bani pe care i-am împărţit, în jumătate, cu «Bebe». După această tranzacţie, eu am plecat din nou în Olanda, iar Adiţă şi «Bebe» mă sunau mereu şi îmi spuneau că au foarte mulţi bani, pentru că vânduseră o maşină, şi că vor să le aduc o cantitate mare de droguri. Am adus 143,7 grame de stupefiante, dar acestea s-au dovedit a nu fi droguri”, a declarat în faţa magistraţilor Attila Cărare.

„Bebe nu apare în rechizitoriu”

În timpul declaraţiei, celălalt tânăr învinuit a acuzat procurorul de caz, de faptul că vrea să îl protejeze pe „Bebe”. „Nu pot să înţeleg de ce «Bebe» nu apare în rechizitoriu, cu toate că noi la fiecare declaraţie pe care am dat-o procurorilor, am povestit că şi el a luat parte la toată operaţiunea şi că ne-a instigat să cumpărăm drogurile. Numele său nu există, deşi la dosar sunt convorbiri telefonice dintre noi şi el sau dintre el şi Adiţă. «Bebe» ne-a pus pe noi în legătură cu Adiţă, şi atunci, de ce nu este şi el aici lângă noi (n.r. în arest)? Procurorul vrea să-l protejeze? Sau care este explicaţia?”, se întreabă Radu Creţiu. Pentru termenul de judecată, care va avea loc în data de 8 septembrie, judecătorul a încuviinţat audierea ofiţerului sub acoperire, căruia învinuiţii i-au vândut drogurile, dar audierea se va face în condiţiile în care identitatea acestuia să nu fie deconspirată. Până atunci, Attila Cărare şi Radu Creţiu vor rămâne în arest, întrucât instanţa a decis menţinerea arestului preventiv.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura