Politica si administratie

„Vrem sã vindem actiunile de la Romtelecom”

Adriana Năstase

Statul român şi-a arătat disponibilitatea de a vinde pachetul de acţiuni pe care îl deţine la Romtelecom, valoarea estimată a acestuia fiind de un miliard de euro, iar în cazul în care ofertele nu se vor ridica la această sumă, este posibilă valorificarea acţiunilor şi pe piaţa bursieră, a declarat sâmbătă, la Deva, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme (foto).

Şi pe bursă
„Am făcut o estimare de piaţă şi am spus că nu vom vinde decât în jurul sumei de un miliard de euro, dar nu vom vinde oricum. Raportat la acest subiect, am transmis mesajul către Deutsche Telekom, că în măsura în care oferta pe care o să ne-o facă nu va fi în concordanţă cu estimările noastre, vrem să intrăm pe bursă şi să valorizăm aceste acţiuni într-un mod transparent, corect“, a afirmat ministrul Comunicaţiilor. Potrivit acestuia, în cazul vânzării pe bursă se va ţine cont de recomandările unui consultant în ceea ce priveşte acest gen de tranzacţie. Ministrul Comunicaţiilor a arătat că se aşteaptă la un răspuns din partea firmei germane până la sfârşitul acestui an.
Statul român deţine 45,9 la sută din acţiunile Romtelecom, iar diferenţa de 54,1 la sută aparţine Deutsche Telekom, care a cumpărat operatorul grec OTE.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura