FlashPolitica si administratie

„Victoria va fi a mea, dar în primul rând, a locuitorilor din acest colegiu electoral”

Mircea Lepădatu

Domnule Nicolae Timiş (foto), haideţi să limpezim lucrurile în privinţa candidaturii dumneavoastră pentru postul de deputat în Colegiul Electoral nr. 3 Haţeg. Veţi candida sau nu? Vă întreb asta, pentru că până acum, s-au auzit tot felul de opinii şi zvonuri pe această temă.
Da, v-o declar în mod oficial, că voi candida la alegerile parţiale din 5 decembrie, ca independent, pentru postul de deputat în Colegiul Haţeg, rămas vacant după decesul prematur al mult regretatului meu frate, Ioan Timiş. Chiar dacă se fac speculaţii de către preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, cum că nu aş avea voie să candidez, legea o spune clar că pot candida fără nici o problemă, pentru că nu există nici o incompatibilitate între funcţia de primar al unei entităţi administrative, nici de membru al unui partid politic, cu cea de candidat.
Poate ne spuneţi şi de ce v-aţi hotărât să renunţaţi la postul de primar, pentru cel de deputat? Ştiţi, este o vorbă, mai bine fruntaş la mine-n sat, decât codaş la oraş. Mai ales că mandatul de parlamentar ar fi unul scurt, de vreo doi ani. Eu, să vă spun sincer, nu prea văd sensul unei asemenea mişcări…
În primul rând, candidez pentru că am obligaţia morală să duc mandatul regretatului meu frate la bun sfârşit. Toată lumea din acest colegiu ştie cât am alergat, cât am muncit, pentru ca el să câştige la alegerile din 2008. În al doilea rând, candidez pentru că nici unul dintre ceilalţi candidaţi, anunţaţi până acum, nu cunoaşte mai bine ca mine problemele primarilor din acest colegiu, care pe lângă oraşele Haţeg şi Călan, cuprinde comunele din Ţara Haţegului, din Ţinutul Pădurenilor şi de pe Valea Streiului. Consider că mult mai bine pot ajuta comunităţile locale, edilii din acest Colegiu electoral, din Parlament.
Spuneaţi de un mandat de doar doi ani. Aşa este, dar eu n-am de gând să mă limitez la acest semimandat. Gândul meu este să câştig şi în alegerile din 2012 mandatul de deputat, deoarece doresc ca toate localităţile din Ţara Haţegului, din Ţinutul Pădurenilor şi al Călanului să  se dezvolte şi să prospere. Pentru mine – spre deosebire de alte persoane, care trăiesc în Bucureşti sau în alte localităţi şi vizează un mandat de deputat în acest colegiu – cuvântul „acasă” înseamnă în primul rând, oraşul Haţeg, dar şi toate localităţile incluse în Colegiul Electoral nr. 3.
Am înţeles, intenţiile dumneavoastră sunt dintre cele mai bune. Dar, de la intenţii şi până la a vă traduce în viaţă gândurile, uneori este al naibii de greu. Cum credeţi că veţi putea sprijini concret comunităţile din Colegiul nr. 3 Haţeg din postura de parlamentar?
Prin natura profesiei mele, voi fi cooptat, probabil, în Comisia de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor. În această comisie se stabileşte şi se aprobă bugetul ţării, se împart fondurile destinate judeţelor şi comunităţilor locale. Mă gândesc că printr-un lobby inteligent şi permanent, voi reuşi să atrag sume importante pentru oraşele Haţeg, Călan şi pentru comunele din Ţara Haţegului, Ţinutul Pădurenilor şi cele de pe Valea Streiului, aparţinătoare acestui colegiu. De asemenea, cum am deja o bună experienţă a accesării de fonduri prin programele europene – de când sunt primar, am făcut peste 20 de asemenea proiecte, cu care am avut succes – îi voi ajuta pe primarii din colegiu să realizeze proiecte eligibile, prin care să atragă cât mai multe fonduri europene.
Deoarece sunteţi cunoscut ca fiind o persoană foarte dinamică, unii ar spune chiar bătăioasă, la ce să ne aşteptăm de la dumneavoastră în campania electorală? Cum v-aţi gândit să acţionaţi în cele două săptămâni de campanie electorală, pentru a convinge electoratul să vă acorde votul?
Voi face o campanie electorală cât se poate de corectă şi de curată, pentru că oamenii mă cunosc bine şi n-am nevoie să-i „aburesc” cu tot felul de promisiuni şi şmecherii. Nu voi devansa campania, aşa cum unii au făcut-o deja, plimbându-se pe la târguri, la tăieri de panglici, sfinţiri de biserici, ba chiar şi la înmormântări, crezând că aşa, vor aduna două-trei voturi în plus.
Voi încerca să acopăr tot colegiul, întâlnindu-mă direct cu oamenii. Dar cum este vorba de un colegiu mare, iar timpul destinat campaniei electorale este relativ scurt, de doar două săptămâni, le voi transmite alegătorilor gândurile şi proiectele mele şi prin intermediul presei scrise şi audio-vizuale. Profit de acest interviu, pentru a le transmite locuitorilor din comunităţile aparţinând Colegiului nr. 3 Haţeg că, dacă voi fi ales, voi face pentru ei ceea ce am făcut şi pentru oraşul Haţeg.
În  încheiere, o întrebare pe care, poate, o veţi socoti lipsită de eleganţă. Care credeţi că sunt şansele dumneavoastră să câştigaţi alegerile din 5 decembrie?
Eu cred că în 35 de ani de activitate în oraşul Haţeg şi în acest colegiu electoral, lumea mă cunoaşte destul de bine, încât să ştie că sunt capabil să fac ceea ce am promis. Eu nu vin cu promisiuni deşarte, cu autostrăzi suspendate, ci cu lucruri punctuale, în folosul cetăţenilor. Eu cred în mine, în familia mea şi în cetăţenii din Haţeg. De aceea, cred că victoria va fi a mea şi, nu în ultimul rând, a cetăţenilor din acest colegiu, deoarece este nevoie mai mult decât oricând de oameni politici bine pregătiţi şi cunoscători ai problemelor din oraşele şi comunele din această zonă.

12 comentarii la „„Victoria va fi a mea, dar în primul rând, a locuitorilor din acest colegiu electoral”

 • Ai facut pentru Hateg multe.Ai inchis si Fabrica de bere. Ai vindut-o la fier vechi.Pardon,la inox vechi.
  De droguri ce zici? O alta realizare .
  Sa duci mostenirea lui frate-tau? Care? Aceea de tradator?
  L-am ales la PNL. A fugit la PD-L.A votat taierea salariilor si pensiilor.A sprijinit ticalosii si coruptii.S-a vandut pentru doi arginti.S-au mai mult.
  Sa te votam ,sa faci la fel?
  Esti barbat?Daca nu candidezi de la partidul in care esti de ce nu iti dai demisia?
  Cele doua miliarde gasite acasa la tine ,la perchezitie erau din droguri? S-au din „salariul”de la Primarie?
  Candidezi independent?Independent pe naiba!Sprijinit de PD-L!De banii lor murdari din taierea pensiilor.Asa vrei sa castigi?Cu bani?
  Independentule????
  CINE IL VOTEAZA VA AJUTA TARA HATEGULUI CU UN PD-L-IST JOSNIC TRADATOR SI GRANDOMAN IN PLUS!!!

 • @cetateanul platit: cred ca ai fost platit de fosta securitate ca prea sti sa manipulezi. Fabrica de bere din Hateg era in proprietate privata si nu avea nici o treaba cu ea primaria. In ceea ce priveste „cele doua miliarde” este pentru prima data cand aud asa ceva. Unde a mai aparutr informatia?

 • Domnule Timis, lasa-i in plata Domnului pe acesti carcotasi, noi contribuabilii onesti si cinstiti din Hateg stim cum s-a transformat orasul nostru in bine de cand esti la carma primariei, avem incredere in dumneata si te vom vota. Nu mor caii cand vor prostii. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si putere de munca.

 • Bla, Bla, Bla…m-am saturat…! atatea vorbe goale, promisiuni, minciuni, evocarea fratelui mort….BLAAAH!!!!

 • Domnule Timis, aveti „o obligatie morala”…?! E atat de nelalocul lui faptul ca dumneavoastra va permiteti sa vorbiti despre „moralitate”! Va intreb, ati ratat vreun partid in traseismul dumneavoastra politic??? PRM, PSD, PD, PNL? Si acum va mananca si pe dumneavoastra sa „va intoarceti acasa” la PDL… Credeti ca va scapa cineva fiica din puscarie daca mergeti la PDL? Asa de naiv sunteti, domnu’ Timis, sa credeti asta? Dar pana una alta, mai scutiti-ne cu ipocrizia si nesimtirea dumneavoastra! Macar acuma, in al 12-lea ceas, cum s-ar zice…

 • TU NU POTI SA TE OCUPI DE COPII TAI, PRIMARE, SI AJUNG SA SE DROGHEZE, DAR DE ZONA HATEGULUI! CE-O SA FACI? KETAMINA MOCA LA TOTI ALEGATORII??? LASA-NE BAAAAA!

 • Vreau sa multumesc, si pe aceasta cale, celor de la DIICOT si mascati ca nu au cautat dupa piscina, unde erau ascunse cele 5 miliarde ramase de la fratele meu mostenire. Voi restul sunteti niste rautaciosi ca vorbiti asa de mine! Eu sunt un om bun, atata timp cat imi iau pastilele, nu?

 • Dute acasa ba drogatule. Nu mai cred in nici un partid. Voi vota un independent in care am incredere: Remus Cernea

 • 90 % DIN HATEG SI DIN ZONA HATEGULUI STIU CA E CEL MAI MARE MAFIOT ACEST PRIMAR.A FACUT ANGAJARI SI INTERMEDIERI NUMAI LUAND MITA.SPAGA ENORM DE MARE.AM DOVEZI.ITI MAI TREBUIE SA AJUNGI SI MARE DEPUTAT SA FACI, CE? DUPA TOATE ASTEA FAMILIA TA MAI E IMPLICATA SI IN AFACERI CU DROGURI.NU O SA MAI POTI PROSTI OAMENII.

 • Voi nu v-ati dat seama ca povestea cu DIICOT-ul a fost o razbunare politica pentru a-l face pe domnul primar sa renunte si sa lase garda jos?! Ma rog, poate cultura dvs. nu va permite sa va dati seama de aceste lucruri din spatele tuturor povestilor. Majoritatea vedeti doar partile negative. Nu ati vazut ca a atras investitori straini ca Bila si Plus cu ajutorul carora orasul este in castig din toate punctele de vedere. Datorita lui micul oras Hateg poate fi comparat cu multe orase mari din Romania si nu numai. Este cel mai capabil primar care l-a avut Hategul de dupa revolutie. Respect opinile celorlalti, dar documentati-va putin inainte sa afirmati asemenea lucruri. Domnul Nicolae Timis va ajuge deputat in locul fratelui sau!

 • @Hategan: ca sa vezi! unde este meritul lui pentru afacerile bila si plus? crezi ca nu si-a luat comisionul pentru aprobarile date? cata forta de munca au absorbit doi „mari” investitori? cum a ajuns fratele mai mic din sofer in manager la spitalul din hateg? de cati ani este si primar si patron de firma de colectare fier vechi? ai uitat cum si-a „completat” studiile superioare la Petrosani (aici il includ si pe fratele cel mic) pe vremea cand raposatul frate era printre altele si profesor universitar (ma apuca si rasu’); de ce a ajuns spitalul din Hateg in colaps financiar din cauza managementului defectos? cine a umplut spitalul si mai apoi primaria cu toate neamurile si trantorii? nici nu ma intereseaza povestea cu DIICOT; cu ce alte orase din tara poti sa compari Hategul? ca esti un bhou este clar! sunteti insa multi?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura