ActualitateFlash

„Urlă foamea în noi“

Livia Botici

Protestul sindicaliştilor hunedoreni, desfăşurat ieri, în faţa Prefecturii Hunedoara, s-a dovedit a fi un eşec. Asta, deoarece, deşi liderii de sindicat sperau ca peste 300 de bugetari să participe la miting, în realitate, doar „o mână de oameni” a fost prezentă la manifestaţie. Cu toate acestea, fie că erau poliţişti, angajaţi ai penitenciarului Bârcea Mare, siderurgişti sau angajaţi la Protecţia Copilului, hunedorenii au scandat împreună lozinci împotriva actualei guvernări.

„Să-i ferească Dumnezeu de furia oamenilor”

Principalele revendicări ale protestatarilor au legătură cu lipsa acută, banilor şi cu sărăcia care începe tot mai tare să-şi arate colţii. „Poliţiştii au ajuns la limita subzistenţei. Deşi pe hârtie ne-au tăiat 25 la sută din salariu, de fapt, diminuarea este de 40 la sută. Nu mai avem maşini cu care să lucrăm, pentru că o mare parte dintre ele sunt trase pe dreapta, întrucât au nevoie de kituri de distribuţie. Este un dezastru total. Avem semnale din judeţ că angajaţii din sistemul de ordine şi siguranţă nu mai rezistă mult timp în aceste condiţii. Aceşti oameni nu pot să apere cetăţenii cu stomacul gol. Azi-mâine, vor fi scoşi din case de bănci, deoarece nu-şi mai pot plăti ratele la credite. Să-i ferească Dumnezeu pe guvernanţi de furia oamenilor, pentru că, nu va mai dura mult şi nu vom mai avea cum să-i temperăm, iar lucrurile vor scăpa de sub control. Există un mare risc de dezastru”, a declarat Marius Frenţoni, preşedintele filialei Hunedoara a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual. Disperaţi de întreaga situaţie sunt şi angajaţii Penitenciarului Bârcea Mare. „Ne-au scăzut salariile, avem o lipsă de personal de 26 la sută şi, de la 1 ianuarie, toţi deţinuţii români, din Uniunea Europeană, ne vor fi trimişi înapoi acasă. Nu ştiu cât mai rezistăm…”, a declarat Nicolae Grosu, liderul Sindicatului Independent „Vulturul” Bârcea Mare.

Un singur îngrijitor la 20 de copii

Prezenţi la manifestaţia de ieri au fost şi angajaţii Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara. „Şi în domeniul nostru, există probleme mari. Avem în acest moment un singur îngrijitor care se ocupă de 20 de copii, pentru că personalul fie şi-a dat demisia, fie a fost disponibilizat, fie a ieşit la pensie. Mai grav este că, din cauza salariului mic, nimeni nu mai vine să se angajeze, dimpotrivă, avem asistenţi maternali care ne ameninţă că ne aduc copiii înapoi, pentru că nu mai rezistă, cu un venit de 500 de lei lunar”, a declarat Mariana Niţă, preşedintele sindicatului „Cetate” a angajaţilor DGASPC Hunedoara.

„Voi transmite problemele dumneavoastră”

La sfârşitul mitingului de ieri, liderii de sindicate i-au transmis şi prefectului judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, problemele cu care se confruntă, iar o parte dintre acestea par a putea fi rezolvate şi pe plan local. „Referitor la salariile care v-au fost diminuate, nu pot decât să transmit guvernului problemele dumneavoastră. Pe de altă parte, eu nu am ştiut de necazurile poliţiştilor, cu privire la maşinile defecte. De acest neajuns mă voi ocupa personal şi îl vom rezolva”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara.

One thought on “„Urlă foamea în noi“

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura