Sport

Arbitru pălmuit şi scuipat de jucători

Ciprian Marinuţ

Tânărul arbitru Denis Haidiner, fiul fostului jucător de la Corvinul Hunedoara, Daniel Haidiner, a eliminat patru jucători ai echipei CS Vulcan la partida din deplasare cu Inter Petrila, scor 2-1, iar pentru curajul său, a încasat o palmă zdravănă şi a fost scuipat şi înjurat din toate direcţiile.

Meci cu scântei
Arbitrul Denis Haidiner, delegat la meciul Inter Petrila – CS Vulcan, din etapa a IV-a Ligii a IV-a, a fost tratat cu ostilitate încă de la începutul partidei de jucătorii oaspeţi. Enervarea celor din Vulcan s-a amplificat când Haidiner a acordat un penalty pentru Inter şi a dat în clocot pe finalul partidei, când au avut loc incidente şi eliminări. „Cei de la Vulcan au fost agitaţi încă de la început. Când am acordat penalty-ul pentru Inter, au protestat vehement, iar Miculescu a fost eliminat pentru al doilea cartonaş galben. În minutul 77, jucătorul Adrian Roşian m-a înjurat şi i-am arătat direct cartonaşul roşu. Atunci, el s-a îndreptat ameninţător spre mine, iar asistentul Ştefan Makoş, care a sărit să mă apere, a fost scuipat. În minutul 88, jucătorul Florin Rus a protestat vehement şi i-am acordat al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu, motiv pentru care m-a scuipat. După terminarea jocului, Ioan Roşian de la CS Vulcan a început să ţipe că i-am furat şi i-am acordat al doilea cartonaş galben şi pe cel roşu. În acel moment, fiind aproape de mine, m-a lovit puternic cu podul palmei peste gură. Pe drumul spre vestiare, antrenorul echipei CS Vulcan, Marius Szoradi, m-a ameninţat, iar apoi l-a lovit cu capul în gură pe jucătorul Pavel Croitoru de la Inter Petrila, motiv pentru care i-am reţinut carnetul de instructor sportiv”, a declarat arbitrul Denis Haidiner.

Vulcanul acuză
Oficialii echipei din Vulcan au pus ieşirile nervoase ale jucătorilor şi antrenorului pe seama faptului că arbitrul a favorizat gazdele şi că a influenţat rezultatul jocului, motive pentru care vor depune contestaţie. „S-a dat un penalty imaginar şi ne-au fost eliminaţi patru jucători. Nu se poate aşa ceva. Dacă era să-l fugărim pe arbitru pentru ceea ce a făcut, îl mai fugăream şi acum pe dealuri”, a spus Neluţu Pantelimon, de la CS Vulcan. În replică, gazdele de la Inter Petrila spun că greşeli au existat, dar că nu a fost nimic premeditat. „Meciul a fost urât. La nivelul acesta, arbitrii fac unele greşeli şi atunci se creează tensiuni. Nu cred că arbitrul a greşit cu intenţie”, a declarat preşedintele clubului petrilean, Florin Niţescu. Cazul va fi analizat joi, de Comisia de Disciplină a A.J. Fotbal Hunedoara.

One thought on “Arbitru pălmuit şi scuipat de jucători

  • se necesita pedepsirea si sanctionarea prompta a celor care au lovit si scuipat arbitru.
    Felicitari arbitrului pt.curaj.Numai asa poti ajunge sus!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.