Politica si administratie

„Un om gospodar întotdeauna se descurcã”

Conducerea Primăriei comunei Sarmizegetusa face deja planuri cu privire la inaugurarea noului Cămin Cultural, construit în localitatea centru de comună.

Cămin cultural nou, la Sarmizegetusa

Trei ani s-a luptat primarul comunei Sarmizegetusa, Mihai Todoni (foto), să obţină fondurile necesare pentru construirea unui cămin cultural modern în centrul de comună. În cele din urmă, proiectul realizat de administraţia locală a obţinut, de la Ministerul Culturii, o finanţare de 650.000 lei, bani folosiţi atât pentru realizarea clădirii, cât şi pentru dotarea acesteia. „Este aproape gata, dar nu putem face o inaugurare cu mare pompă, mă refer aici la petrecere, pentru că nu avem dezlegare de la guvern. Dacă nu voi găsi un sponsor care să mă ajute în acest sens, atunci vom amâna inaugurarea festivă în toamnă, de Ziua Recoltei, sărbătoare devenită tradiţională în comuna noastră”, spune primarul Mihai Todoni.

Noul cămin cultural are o capacitate maximă de 450 de locuri, are sală de spectacole şi o sală specială pentru Internet. „Pentru copii, accesul în sala de Internet va fi gratuit. Aşteptăm să primim calculatoarele”, menţionează primarul comunei. Noul cămin cultural va găzdui şi un muzeu etnografic, în care vor fi expuse adevărate „tezaure” locale culturale şi istorice, dar şi un spaţiu dedicat în exclusivitate unei expoziţii legate de Geoparcul Dinozaurilor din Haţeg. În viitorul cămin cultural, va funcţiona şi un club, dotat cu mese de biliard şi tenis, urmând ca la şedinţele viitoare, consilierii locali să stabilească şi o taxă pentru cei care vor să frecventeze clubul. „În căminul cultural, se vor putea organiza tot felul de evenimente. Avem şi o bucătărie dotată cu tot ce trebuie”, mai spune primarul Mihai Todoni.

Şi ca să nu mai aibă surprize din cauza ploilor, care de câteva ori i-au cam stricat petrecerea de Ziua Recoltei, odată cu realizarea căminului cultural, primarul şi-a luat de-o grijă, pentru că: „la intrarea în cămin, am gândit un spaţiu în care să se poată organiza expoziţii, cum e cea de Ziua Recoltei, sau expunere de picturi, lucrări de artă, de cărţi”. (N. Ebner)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura