Sport

Noua generaţie menţine România în topul european

Ciprian Marinuţ

Cu mezinele Amelia Racea (foto) şi Raluca Haidu de la CNS CSS Cetate Deva ca „punct de sprijin”, echipa de senioare a României a ocupat locul secund, în concursul de calificări al Campionatelor Europene de gimnastică de la Birmingham, fiind devansată doar de Rusia (168.325) şi îşi va apăra mâine titlul european.

Mezinele de la Cetate au dus greul

Promovate de mai puţin de un an în lotul de seniore, Amelia Racea şi Raluca Haidu de la CNS CSS Cetate Deva au fost singurele gimnaste din echipa României care au lucrat la toate cele patru aparate. Cele două au obţinut note constant bune, dovadă că Racea e prima calificată la individual compus, cu un total de 55.600 puncte, iar Haidu e pe locul cinci, cu 53.725 puncte. Lidera de valoare şi experienţă a echipei tricolore, Ana Porgras, a concurat la doar două aparate, la care a obţinut note foarte bune: 14.075 la paralele şi 14.950 la bârnă, cea mai mare notă la acest aparat. La fel a procedat şi Diana Chelaru, care a obţinut note mari la sărituri (14.300) şi sol (14.150). Situaţia descrie o strategie înţeleaptă a antrenorilor coordonaţi de Nicolae Forminte, care au punctat prin Porgras şi Chelaru la aparatele lor favorite şi au obţinut punctaje constante, dar sigure, prin cele două reprezentante ale noii generaţii, Racea şi Haidu.

Devansaţi doar de Rusia

Cu un total de 166.800 de puncte, România ocupa locul secund, după Rusia (168.325), înaintea ultimei subdiviziuni în care mai era doar Italia, dintre echipele cu pretenţii. Pe locul trei era Marea Britanie cu 165,300, iar pe poziţia a patra Franţa, cu 162.800 puncte. România le va avea pe Racea şi pe Haidu în finala de la individual compus, Ana Porgras va fi în finalele de la paralele şi bârnă, Chelaru în cele de la sărituri şi sol, iar Raluca Haidu în finala la bârnă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura