„Tsunami” în PSD

Nicolle Ebner

Anunţul făcut de preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, cum că se retrage din „toate funcţiile deţinute în partid”, a stârnit un adevărat „tsunami” în PSD. Liderii PSD din judeţul Hunedoara speră ca simbolul social-democraţiei din România să revină asupra deciziei, considerând că retragerea lui Ion Iliescu înseamnă o mare pierdere pentru partid.

„Sper că-l vor convinge să rămână”

„Ion Iliescu este un simbol al social-democraţiei din România şi personal, regret intenţia acestuia de a se retrage din funcţiile deţinute în PSD. Cred că este nevoie în continuare de Ion Iliescu în partid, în funcţia de preşedinte de onoare, ca factor de echilibru, şi mai ales, de om înţelept, care să militeze pentru unitatea în PSD. Sper ca delegaţii prezenţi la Congresul din 20 februarie să-l convingă pe preşedintele Iliescu să rămână, în continuare, preşedintele de onoare al social-democraţiei române”, declară liderul PSD din judeţul Hunedoara, Florin Cazacu.

„Alegerea conducerii pe echipe nu este benefică”

Deputatul Laurenţiu Nistor ştie şi motivul retragerii lui Ion Iliescu. „Sunt convins că a luat această hotărâre în urma şedinţei Comitetului Executiv Naţional, în care lucrurile au luat o turnură periculoasă pentru partid. Nici eu nu văd benefică alegerea conducerii PSD pe echipe. Când se merge pe echipe, rămân în afară oameni de valoare care nu-şi vor mai putea exprima punctele de vedere din cadrul conducerii. Cred că alegerea pe echipe nu aduce decât prejudicii şi dezbinarea partidului. Nu avem nevoie de aşa ceva. Trebuia să intervină preşedintele Ion Iliescu, să atragă atenţia celor de la conducere că am apucat pe un drum greşit”, a declarat deputatul PSD, Laurenţiu Nistor. Acesta a menţionat că reacţiile în urma anunţului făcut de Ion Iliescu au fost atât de virulente, încât se pare că se va renunţa la metoda alegerii staff-ului central al PSD pe echipe.

După Iliescu, potopul…

La vârsta de 80 de ani, Ion Iliescu a anunţat că se retrage din toate funcţiile deţinute în PSD. Preşedintele de onoare al partidului a precizat că nu este de acord cu decizia luată luni de CExN privind candidaturile în echipă la conducerea partidului, considerând că ideea este „nocivă” pentru formaţiunea politică. Iliescu a dat de înţeles că se va retrage chiar şi din Congres. La câteva ore de la declaraţie, şi-a anunţat retragerea din toate funcţiile şi Ilie Sârbu, iar fostul ministru al Culturii, Răzvan Theodorescu, susţine că va pleca din PSD. Tot ieri, liderul PSD Timişoara i-a cerut lui Geoană să se retragă din cursa pentru şefia PSD.

One thought on “„Tsunami” în PSD

  • 17 februarie 2010 la 22:32
    Permalink

    Lasa Florine simbolurile. Trebuia sa se retraga in anul 2004 si sa lase partidul sa traiasca. Nu se retrage pentru ca asa trebuie ci pentru ca nu poate controla partidul. A crezut ca Adrian Nastase ar putea fi marioneta lui dar s-a inselat. Stiu ca tu nu spui tot. Voi jucati la doua capete sa fiti siguri ca sunteti asigurati indiferent cine castiga. Mult succes !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.