Sport

Show de cinci stele la Cupa Liceelor

Ciprian Marinuţ

Partidele din ziua a doua a Cupei Liceelor „Big FM” la fotbal au oferit un spectacol halucinant, iar echipele calificate în semifinale s-au decis doar după executarea loviturilor de departajare. Spectacolul fotbalistic a fost „colorat” şi de reprezentaţia celor două trupe de majorete ale Colegiului Naţional Sportiv „Cetate” Deva.

„Bijuterie” de meci

Meciul dintre echipele Colegiului Naţional Sportiv „Cetate” şi Colegiului Naţional „Decebal” poate fi comparat în planul pasiunii şi al implicării sufleteşti cu o finală a Ligii Campionilor. Ambele formaţii au făcut risipă de efort şi au luptat cu dăruire şi ambiţie, astfel că nivelul de adrenalină şi dramatism a fost maxim. Iar pe post de cireaşă de pe tort a fost verdictul, venit în ultima secundă, după loviturile de departajare, deşi nici una dintre echipe nu merita să piardă. În plus, ambele grupări au avut jucători cu frumoase calităţi, care au demonstrat că ştiu fotbal. Cu mulţi dintre componenţi legitimaţi la cluburi specializate pe fotbal, C.N.S. „Cetate” a fost superioară în planul tehnicii, însă excesul de acţiuni individuale şi vizibilele emoţii i-au împiedicat să câştige pe parcursul timpului regulamentar. Cu jucători mai puţin străluciţi în plan tehnic, C.N. „Decebal” a avut organizare, inteligenţă şi atitudine, specifice unei echipe unite. După cele 30 de minute regulamentare, scorul era egal 2-2, deşi au fost şi trei – patru bări şi s-au mai ratat şi alte zeci de ocazii. La loviturile de departajare a ratat chiar cel mai bun jucător al decebaliştilor, Bozdog, iar Cetate a câştigat cu 5-4. Golurile au fost marcate de Cheşche (5), Crişan 13), Constantin, Cârstoiu şi Crişan (la loviturile de la şase metri), respectiv Bozdog (min. 2 şi 22), Vârdea şi Mureşan (la loviturile de departajare). O notă bună pentru majoretele de la CNS Cetate Deva, care au încântat publicul, dovadă că au fost răsplătite cu aplauze la scenă deschisă.

Şi artişti, şi fotbalişti

Şi al doilea meci al zilei, cel dintre Liceul de Muzică şi Arte şi Grupul Şcolar „Moisil” , s-a derulat parcă după reţeta primei partide. Întâlnirea a fost echilibrată, animată, cu multe momente pe muchie de cuţit şi de joc nebun. „Artiştii” au deschis scorul prin Gergely (5), dar „minerii” au egalat prin Prodaniuc (6). După pauză, Prodaniuc (23) a marcat pentru 2-1, însă Gergely a egalat în acelaşi minut. Până la final, au mai marcat Juratoni (25) pentru mineri, respectiv Costea (26) pentru artişti, astfel că scorul a fost egal 3-3 (1-1 şi s-a ajuns din nou la lovituri de departajare. După ce toţi cei din prima serie de trei au reuşit să marcheze, „minerii” au picat proba nervilor tari şi au ratat, astfel că „artiştii” au câştigat cu 6-5, demonstrând că sunt talentaţi şi la sport, nu doar la muzică sau arte plastice. În semifinalele programate azi se vor întâlni CT Transilvania cu CT „Energetic” şi CNS Cetate cu Liceul de Muzică şi Arte.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura