Sport

„Trofeul Cetăţii”, ţinut în şah de criză

Ciprian Marinuţ

Tradiţionala competiţie şahistă „Trofeul Cetăţii”, ajunsă la ediţia a 24-a, pune la bătaie premii mai modeste decât la ediţiile precedente, deşi valoarea participanţilor este ridicată. Competiţia începe azi la Şcoala Normală „Sabin Drăgoi” din Deva şi se va încheia duminică, după disputarea a nouă runde în sistem elveţian.

Buget afectat de criză

Obligativitatea reducerii costurilor, din cauza scăderii drastice a bugetului obţinut de Clubul de Şah Deva pentru organizarea turneului, transformă ediţia 24-a „Trofeului Cetăţii” într-una în miniatură. Numărul de zile de concurs va scădea de la opt la trei, iar premiile vor fi mai mici. Totuşi, pentru că în şah pasiunea bate interesul financiar, la startul turneului, programat, azi, la ora 15.00, se vor afla mulţi jucători valoroşi. „Avem un buget de trei ori mai mic decât în alţi ani, aşa că valoarea premiilor va fi mai mică. Se va juca însă tot în sistem elveţian cu nouă runde. În concursul open vor fi prezenţi mai mulţi maeştri internaţionali şi maeştri Fide, iar la celelalte categorii vor fi mulţi alţi jucători importanţi”, declară Corneliu Hotăran, preşedintele Clubului de Şah Deva.

Daria joacă la seniori

De pe lista invitaţilor nu lipseşte nici cea mai talentată şahistă din ţară de la categoria 14 ani, Daria Vişănescu, legitimată la C.S. Medicina Timişoara şi C.S. Deva. „Daria va juca la categoria seniori, pentru a avea adversari tari şi a acumula experienţă în vederea competiţiilor internaţionale la care va participa în toamnă. O pată de culoare a concursului se anunţă a fi şi o grupă de mici şahişti din Valea Jiului, antrenaţi de Gheorghe Scurhan, cel care a pregătit-o în primii ani şi pe Daria”, a precizat Corneliu Hotăran.

One thought on “„Trofeul Cetăţii”, ţinut în şah de criză

  • Este frumos ca se intalnesc cele doua centre puternice de sah din judet (Deva si Petrosani)cu Daria Visanescu campioana mondiala,scuces tuturor si felicitari organizatorilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura