„Sunt sigură că se va face dreptate”

Carmen Cosman

Procesul în care este implicat fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi (foto) continuă, după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins cererea de restituire a dosarului la DNA. Solicitarea a fost formulată în data de 19 decembrie 2011 de avocaţii acesteia, care au cerut instanţei să constate neregularitatea actului de sesizare, însă instanţa a anunţat ieri că solicitarea nu a fost admisă.

Următorul termen, pe 1 februarie
În aceste condiţii, procesul respectiv continuă, iar în şedinţa de ieri, a fost citit şi rechizitoriul de trimitere în judecată, întocmit de procurorii anticorupţie, care au instrumentat cazul. Următorul termen de judecată a fost fixat pentru data de 1 februarie, când se va trece la audierea martorilor. Monica Iacob-Ridzi a fost trimisă în judecată în data de 3 mai 2011 de procurorii DNA, fiind acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea Contabilităţii.

Încrezătoare în corectitudinea procesului
Alături de Monica Iacob-Ridzi, au mai fost trimişi în judecată şi alţi foşti angajaţi ai MTS, care ar fi fost implicaţi în afacerile considerate ilegale de procurorii anticorupţie. Monica Iacob-Ridzi şi-a susţinut în permanenţă nevinovăţia şi a precizat că are încredere că justiţia va face dreptate. „Sper din tot sufletul că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va analiza toate aspectele de fond, iar acest lucru să se realizeze fără patimă, cu echilibru şi fără partizanat. Sper că acest «vis urât» numit «urmărire penală» să fie analizat în lumina moderaţiei specifică unui real act de justiţie, şi nu sub presiunea orgoliilor de a demonstra, cu orice preţ, vinovaţii…”, scrie aceasta pe blogul personal.

7 comentarii la „„Sunt sigură că se va face dreptate”

 • 24 ianuarie 2012 la 8:48
  Legătură permanentă

  Speram ca procesul sa se termine cu bine iar doamna deputata Monica Iacob Ridzi sa poata sprijini fara retinere in parlament mineritul Vaii Jiului.

 • 24 ianuarie 2012 la 9:42
  Legătură permanentă

  Cand a fost europarlamentar,atunci cand se punea problema prelungirii acordarii subventiei in minerit, doamna Ridzi facea campanie pentru Basescu.In parlament a votat pentru taierea salariilor,pensiilor,alocatiilor.Asa intelege doamna RIDZI sa ne reprezinte

 • 25 ianuarie 2012 la 12:40
  Legătură permanentă

  Sa se faca dreptate! Si repede! Sa se termine odata si acesta poveste.

 • 25 ianuarie 2012 la 12:44
  Legătură permanentă

  Prestatia sa o califica pentru un nou mandat. Fii tare, Monica!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.