Politica si administratie

„Stã în puterea alegãtorului sã reformeze clasa politicã“

05-benoni-ardelean
Nicolle Ebner
Ben-Oni Ardelean (foto), candidatul hunedorean pe locul şase pe lista PNL la alegerile pentru Parlamentul European, este de părere că reforma clasei politice româneşti stă în puterea alegătorului, principalul responsabil de valoarea parlamentarilor pe care-i va trimite, în 7 iunie, la Bruxelles.
Reporter: Nu credeţi că aveţi de pierdut din cauza tenacităţii cu care luptaţi pentru reforma morală a clasei politice?
Nu, pentru că alegătorii chiar vor o reformă în România, drept dovadă, semnalele alarmante cu privire la refuzul de a se prezenta la vot la scrutinul de duminică, 7 iunie. S-au săturat de scandaluri, de politica de tip balcanic, de atacuri la persoană, de injurii aduse reciproc. Astăzi, oamenii vor să vadă că noi, politicienii, ne punem la masa negocierilor, discutăm pe argumente pe baza cărora putem apoi promova valori, adică aspecte care ne identifică pe noi, ca naţiune, şi care ar trebui să ne reprezinte.
Sunteţi singur în această bătălie de reformare morală a clasei politice?
Nu sunt singurul care luptă pentru o reformare a clasei politice. Şi actualii politicieni îşi dau seama că nu mai merge ca până acum. În momentul în care ai cuvânt, când îi respecţi cu adevărat pe oameni, când le spui adevărul şi nu-i minţi în campanii, când reuşeşti să-ţi asumi responsabilităţi şi să ai curajul să strai drept, chiar dacă presiunea străzii este foarte mare şi să spui lucrurilor pe nume, doar atunci oamenii te vor respecta. Adică, se va naşte acel respect reciproc. Altfel, riscăm să perpetuăm imaginea dezastruoasă pe care politica românească o are. Politica este aşa cum o facem noi. Avem oameni politici corupţi, atunci şi politica e coruptă. Votăm pentru oameni integri, cu coloană vertebrală dreaptă, şi de calitate, în momentul respectiv, cei cu un alt gen de comportament vor fi scoşi de pe scena politică românească.
Este nevoie de legi pentru a trece de la politica de tip balcanic la ce morală, de tip european?
Este nevoie în primul rând de modele, puterea exemplului este fantastică şi este nevoie de educarea alegătorului în acest sens, pentru că el este suveran. El face reforma, prin votul pe care-l dă la ora scrutinului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura