Politica si administratie

„Sã lãsãm la o parte orgoliile si interesele politice”

05 Investire Dorin Gligor prefect (10) 
Nicolle Ebner
 
Spre surprinderea tuturor, în cazul schimbării prefecţilor PSD şi înlocuirea lor cu reprezentanţi PDL, noul guvern a dat dovadă de o operativitate surprinzătoare. Astfel, Dorin Oliviu Gligor (foto), succesorul lui Ioan Gabriel Samoilescu în funcţia de prefect, a fost învestit, vineri, la câteva ore de la publicarea ordinului de numire pe post, în Monitorul Oficial.
Monopol PDL la conducerea Prefecturii
Festivitatea oficială de învestire a noului prefect de Hunedoara a avut loc vineri, la ora 19.30, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Hunedoara. La eveniment au participat fostul prefect Ioan Gabriel Samoilescu, consilieri judeţeni, şefi ai direcţiilor deconcentrate, administratorii unor obiective economice importante din judeţ, zeci de primari, de toate culorile politice, dar preponderent PDL. Ordinele de revocare din funcţia de subprefect şi numire în cea de prefect – funcţie pe care o va exercita temporar – a lui Dorin Oliviu Gligor au fost citite de Cristian Ieremie, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii. Noul prefect a afirmat că Prefectura va avea o legătură mai strânsă cu primăriile şi consiliul judeţean, că va avea o colaborare bună cu directorii direcţiilor deconcentrate şi a făcut un apel public pentru instaurarea liniştii în rândul clasei politice. „Fac un apel public, să lăsăm la o parte interesele şi orgoliile politice şi să ne implicăm în rezolvarea problemelor comunităţii”, a menţionat noul prefect al judeţului.
„Suspiciunile de fraudare sunt false”
Înlocuirea precipitată a prefecţilor PSD cu reprezentanţi ai PDL naşte automat suspiciunea de fraudare a alegerilor prezidenţiale, dat fiind faptul că prefecţii sunt cei care numesc preşedinţii secţiilor de votare. Or, din acest punct de vedere, s-a intrat pe linie dreaptă, iar reprezentanţii PSD spun că, având monopolul absolut în Prefectură, PDL va putea să aleagă pe „cine trebuie” la conducerea secţiilor de votare. Prefectul Gligor spune, la rândul său, că instituţia are doar atribuţii tehnice în organizarea alegerilor, deci nu poate fi implicată într-o astfel de acţiune ilegală. „Aceste suspiciuni sunt susţinute de anumite părţi interesate, aşa cum sunt întreţinute şi celelalte discuţii privind frânarea reformei. Cred că este o premisă falsă. Cei ce pierd îşi găsesc, de obicei, motivaţii false”, declară noul prefect, Dorin Oliviu Gligor.
Noul subprefect, din rândul funcţionarilor
Prefectul PDL de Hunedoara afirmă că noul guvern a considerat că el este persoana potrivită pentru a accelera implementarea programului de guvernare în judeţul Hunedoara. Nu se ştie, încă, cine va fi numit oficial, în funcţia de subprefect, rămasă vacantă după învestirea lui Gligor în funcţia de prefect. Se pare că numirea va fi făcută în perioada imediat următoare, din rândul funcţionarilor prefecturii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura