Sport

„Puştii” hunedoreni au triumfat cu un gol fabulos

Ciprian Marinuţ

Selecţionata de Juniori sub 16 ani a judeţului Hunedoara a câştigat, ieri, cu 3-2 (1-1), partida tur din sferturile de finală ale Campionatului Naţional cu echipa similară a judeţului Argeş. Meciul a fost spectaculos şi animat, iar verdictul a fost dat de un gol de la 50 de metri, marcat, în ultimele minute, de Răducu Andrei, de la Club Jiul Petroşani.
 

Talent vs. organizare
Mica „naţională” a judeţului Hunedoara a reuşit, pe terenul II al Complexului Jiul din Petroşani,  o victorie de moral în faţa „urmaşilor” lui Dobrin şi Mutu şi păstrează şanse de calificare în „careul de aşi”. Echipa pregătită de Ionuţ Stelescu a început cu trac, dar a fost salvată de talentul pur, ambiţia şi agresivitatea componenţilor lotului. Partida a fost animată, tensionată şi spectaculoasă, iar lupta s-a dat între calităţile individuale superioare ale hunedorenilor şi organizarea excelentă a argeşenilor, antrenaţi de Marius Priseceanu, fost jucător la Jiul Petroşani.
Hunedorenii au deschis scorul prin Vlad Tudorache (min. 20), care a trimis cu capul în vinclu, după ce căpitanul Sebastian Bobină a depăşit în viteză un adversar şi a centrat perfect în careu. Argeşul a replicat rapid şi a egalat prin Mihai Ovidiu, cu un şut imparabil. În minutul 30, hunedorenii au cerut eliminarea lui Adrian Delcea, căpitanul argeşenilor, pentru lovire fără minge şi injurii, dar arbitrul Marian Bordeianu (Sibiu) i-a arătat numai cartonaşul galben.

 

Un eurogol şi un altul magnific
Partida s-a încins şi mai tare după pauză, întrucât ambele echipe au jucat cu garda jos. Vlad Tudorache, fiul antrenorului Marin Tudorache (fost la Jiul şi Minerul Lupeni), a reuşit dubla şi a adus din nou avantaj Hunedoarei, după un eurogol. Mijlocaş tehnic şi rafinat, Tudorache (min. 57) a plecat în dribling de pe banda stângă, a  pătruns spre centrul terenului şi a şutat la vinclu, la colţul lung, 2-1. Golul le-a dat aripi hunedorenilor care se puteau desprinde, însă, argeşenii au salvat de pe linia porţii la ocaziile avute de Bobină şi Duma. Scăpaţi de lovitura decisivă, argeşenii s-au ridicat de la podea şi au replicat furibund. Bogdan Stancu (min. 76) a reuşit să egaleze, 2-2, cu un vole printr-o pădure de picioare, în urma unui corner, la care hunedorenii au reclamat fault în atac.
O remiză ar fi fost nedreaptă, pentru că arbitrul a tras cu argeşenii, iar Răducu Andrei a adus victoria cu un gol fabulos, marcat cu două minute înainte de final, 3-2. Talentatul jucător de la Club Jiul l-a văzut pe portarul argeşean mult ieşit din poartă şi a şutat de la 50 de metri, marcând cam la fel ca Hagi, pe vremea când juca la Real Madrid.

 

Bucurie şi speranţe
La final, hunedorenii au încins o horă a bucuriei la centrul terenului, dar echipa calificată se va decide după returul de peste o săptămână, de la Piteşti. „Avem şanse de calificare chiar şi la acest scor, deşi sunt reduse. Ecuaţia calificării ar fi fost alta, dacă arbitrul dicta eliminare la căpitanul lor în prima repriză şi fault în atac la golul doi al lor. Însă, noi sperăm să ajungem în semifinale şi vom lupta până la capăt”, a spus Mirel Biriş, directorul tehnic al selecţionatei hunedorene.

Mareş, din nou, la Naţională
Marius Mareş, titular la Club Jiul Petroşani la doar 15 ani şi unul dintre cei mai buni jucători ai Selecţionatei Judeţene, a fost convocat la Naţionala Under 16 a României, care va susţine un amical cu Moldova. „Mă bucur pentru el că a rămas în atenţia Naţionalei, iar la Club Jiul, a reuşit să-şi câştige un loc de titular la doar 15 ani. Am mare încredere în el, pentru că este un jucător ambiţios”, a declarat Daniel Huza. Marius Mareş are oferte de la Ajax Amsterdam, după ce şi Steaua îşi manifestase interesul pentru jucător.
Selecţionata judeţului Hunedoara – Selecţionata judeţului Argeş 3-2 (1-1)
Au marcat: Vlad Tudorache (20 şi 57), Răducu Andrei (79) / Ovidiu Mihai (23) şi Bogdan Stancu (76).
Hunedoara: Pasăre – C. Creciunesc, Făurică, Costinaş, Mărgeanu, Andrei Răzvan, Stoi, Creciunesc D., Mareş, Tudorache, Bobină. Rezerve: Kiorean, Negrea, Chelaru, Grigore, Medrea, Duma, Popa. Antrenor Ionuţ Stelescu.
Argeş: Drăguşin – Bărăscu, Robert Boboc, Bogdan Stancu, Adrian Dicu, Eduard Popescu, Adrian Delcea, Marian Popescu, Răzvan Pană, Mihai Ovidiu, Robert Popescu. Rezerve: Smaranda, Angheloiu, Golban, Burcea, Mălăndoiu. Antrenor Marius Priseceanu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.