Politica si administratie

UDMR Hunedoara are un nou preşedinte executiv

Sorina Popa

Sâmbătă, Consiliul Reprezentanţilor Judeţeni (CRJ) l-a ales pe István Dezméri (foto) în funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei judeţene Hunedoara a UDMR.

De profesie inginer, István Dezméri a condus timp de 12 ani în calitate de preşedinte, organizaţia UDMR din Petrila şi a fost şi consilier local. El a fost propus să ocupe această funcţie de către liderul UDMR din judeţ, Iuliu Winkler.
Tot sâmbătă, în cadrul CRJ al UDMR Hunedoara, s-a discutat pe marginea detaliilor organizatorice în judeţ a consultării publice, lansate de Uniune, care va avea întrebări pe teme economice, administrative, sociale şi politice. Dar şi despre stadiul în care se află pregătirile pentru cea de-a doua ediţie a Zilelor Maghiare din judeţul
Hunedoara. “În 19 mai, vom lansa consultarea publică, printr-o conferinţă de presă şi un forum cetăţenesc la Hunedoara, astfel de evenimente urmând să aibă loc şi la Lupeni şi Petroşani. Tot în 19 mai, la Grupul Şcolar «Téglás Gábor», se va întruni Conferinţa Maghiară Permanentă din judeţul Hunedoara, aceasta fiind forul consultativ al organizaţiilor non-guvernamentale maghiare, al bisericilor şi al UDMR din judeţ. În consultarea publică, vom fi ajutaţi de voluntari. Dorim să intrăm în legătură cu cel puţin 4.000 de maghiari din judeţ, prin intermediul voluntarilor noştri”, i-a anunţat Iuliu Winkler pe membrii CRJ al UDMR Hunedoara.
În context, el le-a mai vorbit membrilor UDMR despre importanţa consolidării solidarităţii în cadrul comunităţii maghiare, aceasta fiind, de altfel, şi tema sub care se va lansa consultarea publică în judeţul Hunedoara.

One thought on “UDMR Hunedoara are un nou preşedinte executiv

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.