Politica si administratie

„Pot sã mã excludã a doua oarã din PSD”

Nicolle Ebner

 Un grup de 150 de hunedoreni, independenţi din punct de vedere politic, au început campania de susţinere a candidaturii lui Sorin Oprescu, la preşedinţia României. Structura din judeţul Hunedoara a fost înfiinţată de fostul consilier judeţean PSD (2004-2008) Gheorghe Popescu şi a început să funcţioneze, încă de acum o lună.

Acţionează la nivelul oraşelor şi municipiilor
Potrivit lui Gheorghe Popescu, structura cuprinde, deocamdată, un număr de 150 de independenţi constituiţi la nivelul oraşelor şi municipiilor din judeţ, oameni simpli, dar şi cu funcţii importante, nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă în România şi de faptul că politicienii au aruncat la coşul de gunoi interesul general. „Interesul general mai este folosit, ca «opium», doar în campaniile electorale”, afirmă social-democratul hunedorean care susţine şi declaraţiile fostului lider Octav Cozmâncă, potrivit cărora, din 2005, PSD este condus de „grupuri de interese” şi „nu de un lider autentic”. „Eu i-am spus lucrul acesta lui Ion Iliescu, încă de anul trecut. Iar situaţia aceasta este valabilă la nivelul întregii clase politice din România”, menţionează Popescu. În opinia acestuia, ţara are nevoie de un preşedinte neutru şi de un guvern de profesionişti care, să nu fie subordonaţi intereselor de partid. Dar, cel mai important, „după 20 de ani, este nevoie de reconciliere naţională. Pentru că învrăjbirile politice au adus numai sărăcie şi lipsuri. Din aceste considerente, sunt unul dintre cei care-l sprijină în campania electorală pe Oprescu”, a mai declarat Gheorghe Popescu, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.  

„Au minţit timp de 20 de ani”
Gheorghe Popescu a fost schimbat din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Haţeg, în primăvara anului trecut, dar a rămas membru al Consiliului Naţional al PSD, deci, este încă membru al partidului. Pe Popescu nu l-a speriat declaraţia liderului social-democraţilor hunedoreni, Florin Cazacu, potrivit căreia, orice membru PSD care susţine altă candidatură la preşedinţia României, decât cea a lui Mircea Geoană, va fi exclus din partid „fără nici o reţinere şi fără menajamente”. „Florin Cazacu nu are decât să mă excludă a doua oară din PSD Hunedoara, că din Consiliul Naţional nu mă poate exclude, că e prea mare pălăria pentru el”, mai declară sursa mai sus citată. Popescu dă ca sigură candidatura lui Sorin Oprescu, care va fi anunţată săptămâna viitoare, şi apreciază că acest fapt nu va afecta PSD prea mult, pentru că nu mai are ce să afecteze. „PSD s-a autodistrus. Au minţit timp de 20 de ani şi acum nimeni nu le mai suportă minciuna”, concluzionează fostul preşedinte al PSD Haţeg.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura