„Minerii nu vor fi lăsaţi pe drumuri”

10 mai 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Integrarea Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani în cadrul companiei energetice Hidroenergetica nu va afecta personalul care lucrează în cadrul exploatărilor miniere din Valea Jiului, toţi angajaţii urmând să fie preluaţi de noua structură energetică.

Activele vor fi transferate

„Transformările ce implică integrarea CNH în Hidroenergetica reprezintă doar o procedură juridică pe care nu o vor simţi angajaţii, aceasta fiind strict atributul echipei manageriale şi a consultanţilor de la minister. După constituirea Hidroenergetica, va începe şi procedura de transfer a activelor funcţionale şi a tuturor angajaţilor, în noua societate angajatoare“, a precizat directorul CNH Petroşani, Constantin Jujan.

Includerea celor nouă sucursale ale CNH în Hidroenergetica a fost analizată şi definitivată de toate instituţiile statului, implicate în acest proces de transformare a pieţei energetice din România.

În cadrul CNH Petroşani mai lucrează 8.800 de angajaţi, după ce, anul acesta, de la minele de huilă din Valea Jiului au fost concediate colectiv 1.400 de persoane. Compania Hidroenergetica mai include, pe lângă CNH Petroşani, şi alte firme din domeniul energetic, printre care se numără hidrocentralele de la Porţile de Fier şi din cadrul Hidroelectrica, dar şi termocentralele Mintia-Deva şi Paroşeni. (A. Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nu-i ajungem pe ăştia…

Nu vi s-a întâmplat ca o întreagă călătorie să stea sub semnul unei replici bine plasate sau al unei întâmplări...

Noi acuzaţii pentru judecătorul Valentin Popescu

Pe lângă primele acuzaţii, formulate de procurorii anticorupţie, au ieşit la iveală şi alte două presupuse infracţiuni comise de magistratul...

Mureşul nu scapă de meciul cu UTA

Echipa deveană a ratat câştigarea la masa verde a partidei cu UTA, întrucât clubul arădean a obţinut păsuire din partea...

Închide