EvenimentFlash

„Mărgan” a fost încarcerat la Penitenciarul din Bârcea

Livia Botici

Cornel Crîznic (foto), interlopul hunedorean dat în urmărire internaţională de autorităţile române, după ce s-a sustras executării mai multor pedepse cu închisoarea, a fost prins de poliţia spaniolă şi extrădat organelor statului român. În prezent, Crîznic, cunoscut în lumea interlopă sub porecla „Mărgan”, este încarcerat în Penitenciarul Bârcea Mare.

Lucra ca bodyguard

În data de 18 octombrie 2010, după ani buni în care a fost căutat de autorităţile din întreaga lume, oamenii legii din România au dat de urma lui „Mărgan”. „Poliţiştii Compartimentului de Urmăriţi, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, au intrat în posesia unor informaţii, potrivit cărora, Cornel Crîznic s-ar afla în oraşul Vitoria Gasteiz, din Spania, acolo unde lucra pe post de bodyguard. Aceste informaţii au fost transmise autorităţilor spaniole, care, în data de 18 octombrie, anul acesta, l-au reţinut pe român. În 12 noiembrie, Cornel Crîznic a fost extrădat României şi a fost ţinut în arestul Inspectoratului General al Poliţiei Române, după care a fost transferat la Centrul de Reţinere al IPJ Hunedoara. De aici, hunedoreanul a fost mutat la Penitenciarul Bârcea Mare, acolo unde se află şi în acest moment”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.

Se ascundea sub un nume fals

Pe teritoriul României, Cornel Crîznic are de executat trei pedepse definitive, dintre care cinci ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal, doi ani pentru vătămare corporală gravă şi un an pentru vătămare corporală. Pe lângă aceste infracţiuni comise în România, ”Mărgan” nu a stat liniştit nici pe teritoriul Spaniei. Potrivit unor surse oficiale, între anii 2002 – 2009, Cornel Crîznic a fost arestat de cinci ori de autorităţile iberice, şi a fost încarcerat, de fiecare dată, în Penitenciarul Madrid III Valdemoro. Potrivit aceloraşi surse, hunedoreanul nu a fost extrădat din Spania în aceşti ani, deşi a fost prins de mai multe ori, pentru că folosea o altă identitate. În toţi anii în care a trăit pe teritoriul Spaniei, „Mărgan” apărea în documente sub numele de Alexandru Florin Bălan, acesta fiind şi motivul pentru care a scăpat de fiecare dată de extrădare.

În urmă cu câteva zile, Cornel Crîznic a făcut o cerere către Judecătoria Deva, pentru ca pedepsele cu închisoarea primite pe teritoriul României să îi fie contopite şi să aibă de executat un singur mandat. Primul termen de judecată în acest proces va avea loc în data de 17 ianuarie 2011.

One thought on “„Mărgan” a fost încarcerat la Penitenciarul din Bârcea

  • buna ziua,in primul rand vreau sa va felicit pt toate magazinele deschise in deva.locuiesc in micro 15 bejan,adik fak cumparaturi de la unicarm bejan.felicitari,angajatii sunt foarte atenti cu clientii p[oliticosi si respectabiliion

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura