Politica si administratie

„În România, democratia este cãlcatã în picioare!”

Nicolle Ebner

Întrunit în şedinţă de urgenţă, grupul parlamentarilor PNL din Camera Deputaţilor a decis să ceară suspendarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, iar deputaţii PSD vor depune plângere penală împotriva acesteia.

Liberalii vor suspendarea din funcţie
Scandal în Camera Deputaţilor, unde, ieri, trebuia discutată Moţiunea simplă pe Agricultură a PSD. Şedinţa de plen a Camerei a fost deschisă, prin supunerea la vot a propunerii PDL de introducere pe ordinea de zi a punctelor prin care grupul independenţilor poate fi reprezentat, în Comisia de Regulament, de un membru, în persoana deputatului independent Eugen Nicolicea. Ordinea de zi a fost votată în forma propusă, iar social-democraţii şi liberalii au contestat votul, după care au părăsit sala, considerând că ele nu sunt regulamentare. „Moţiunea simplă pe agricultură nu a mai fost susţinută, pentru că grupurile PNL şi PSD au părăsit lucrările plenului, în momentul în care Roberta Anastase a recurs la stratagema prin care dorea să pună în aplicare un regulament, care nici măcar nu fusese votat. Niciodată, un preşedinte al Camerei Deputaţilor nu s-a comportat într-un asemenea mod abuziv. Toţi reprezentanţii actualei puteri, pornind de la preşedinte, premier, preşedintele Camerei Deputaţilor, tratează cu totală desconsideraţie atât drepturile cetăţenilor de rând, cât şi legile în vigoare, procedurile parlamentare. Singurul lucru care contează este atingerea scopului politicilor lor meschine”, a declarat deputatul Bogdan Ţîmpău (foto). Potrivit deputatului liberal, va fi sesizat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, cu privire la comportamentul abuziv al preşedintelui Camerei, solicitându-se suspendarea din funcţie pe o perioadă de 15 zile, conform regulamentului de organizare şi funcţionare a Camerei Deputaţilor.

Social-democraţii depun plângere penală
Potrivit deputatului PSD, Laurenţiu Nistor, „această doamnă nu-şi merită locul de preşedinte, pentru că, de nenumărate ori, nu a respectat ordinea de zi a şedinţelor stabilite în plenul grupurilor. Nu este de mirare că încrederea populaţiei în Parlamentul României este atât de scăzută, fiindcă tocmai conducătorii, în loc să respecte legile, le încalcă cu bună ştiinţă, în folosul clientelei politice şi pentru a duce la îndeplinire ordinele şi sarcinile trasate de la Cotroceni. Grupul nostru a decis să facă o plângere penală pe numele Robertei Anastase, pentru modul abuziv în care au fost încălcate normele de funcţionare a Camerei Deputaţilor”, a declarat deputatul PSD, Laurenţiu Nistor, menţionând că, prin intermediul europarlamentarilor săi, PSD va sesiza Parlamentul European, cu privire la faptul că: „pentru a nu ştiu câta oară, în România, democraţia este călcată în picioare de reprezentanţii PDL”.

One thought on “„În România, democratia este cãlcatã în picioare!”

  • Bai papagal mic, du-te si stergeti pufuletu de la gura… nici nu stii de ce ai ajuns in Camera… de pe locul 3 …mai bine du-te la culcare in Camera ta.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura