„În Hunedoara, mediul de afaceri nu riscã”

21 iulie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

Reprezentanţii Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a demarat un circuit prin ţară pentru a face cunoscute noutăţile în domeniul garantării şi creditării administraţiilor locale şi a mediului de afaceri.

Prea prudenţi

A doua oprire a programului itinerant de informare, organizat de FNGCIMM SA, a fost, ieri, la Deva. Cu acest prilej, au fost prezentate şi promovate produse financiare menite a îmbunătăţi accesul la credite bancare, mărirea gradului de absorbţie a fondurilor structurale, stimularea investiţiilor, susţinerea şi crearea de noi locuri de muncă. Din datele oficiale, reiese faptul că, mediul de afaceri din judeţul Hunedoara deţine, în portofoliul FNGCIMM, o pondere cu mult sub media pe ţară, dar asta nu înseamnă că „suntem mai slabi decât ceilalţi, ci doar mai prudenţi în a ne arunca în investiţii”, spune prefectul Attila Dezsi. „Se vede că judeţul Hunedoara este încă în tranziţie, trecerea de la economia monoindustrială nefiind încă finalizată. Procentul de sub unu la sută din creditele garantate de noi demonstrează că, în judeţul Hunedoara, mediul de afaceri nu riscă, însă, ce este îmbucurător, firmele sunt mai bine pregătite şi plătesc la timp creditele”, a declarat Aurel Şaramet (foto), preşedintele FNGCIMM SA Craiova, şeful delegaţiei. Pentru o mai bună comunicare între mediul de afaceri şi administraţiile locale, Prefectura Hunedoara va iniţia un proiect, prin care se doreşte înfiinţarea unui Consiliu Economic al judeţului. Ar fi primul judeţ din ţară care ar înfiinţa o astfel de instituţie, în baza unei finanţări europene.

La sfârşitul discuţiilor de la prefectură, reprezentanţii FNGC IMM s-au întâlnit, la Camera de Comerţ şi Industrie, cu oameni de afaceri din întreg judeţul.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
A plecat pentru un salariu mai mare

Fostul mijlocaş stânga al echipei Minerul Lupeni, Ninel Corcoveanu (foto), a semnat pentru o perioadă de un an cu gruparea...

BCR Asigurări a lansat produsul CASCO PLUS

BCR Asigurări Vienna Insurance Group a lansat, ieri, noul produs de asigurare auto, denumit „CASCO PLUS”. Produsul oferit este o...

Bulina albă

Petru Jura Păun, primarul oraşului Simeria

Închide