Politica si administratie

„Guvernul Boc se bagã cu picioarele în administratia localã“

Sorina Popa

Consiliul Local Haţeg este, probabil, singurul din ţară, care nu a acceptat să disponibilizeze salariaţi, aşa cum a dat ordin premierul Emil Boc. În aceste condiţii, repercusiunile nu au întârziat.

Lucrează pentru 36.000 de cetăţeni
Astfel, potrivit primarului oraşului Haţeg, Nicolae Timiş, Finanţele din judeţ au trimis o adresă consilierilor din localitate, prin care îi anunţau că s-a suspendat alimentarea cu fonduri defalcate privind echilibrarea bugetelor locale. „Am făcut o plângere prealabilă către Finanţele Publice Hunedoara şi am atacat şi în contencios administrativ această hotărâre aberantă”, a afirmat edilul şef. Primăria Haţeg ar fi trebuit să disponibilizeze câteva zeci de salariaţi, printre care şi jumătate dintre cei care lucrează la Serviciul de Evidenţa Populaţiei.
„Noi deservim peste 36.000 de persoane, cu acest serviciu. În momentul în care vom avea doar trei angajaţi, nu vom mai putea asigura serviciile, decât pentru locuitorii Haţegului, nu şi pentru oamenii din cele 10 comune limitrofe, care sunt arondate la oraşul nostru. Adică, oamenii vor fi puşi pe drumuri”, a declarat primarul Nicolae Timiş.
„Toate legile administraţiei locale au fost încălcate de acest guvern. Cetăţenii din Haţeg m-au ales pe mine, Nicolae Timiş, în fruntea oraşului, nu pe Boc, şi pe mine mă trag la răspundere. Ei nu ştiu că acest guvern iresponsabil face prostii. Mie îmi spun cetăţenii «Pe tine te-am ales, tu să ne faci canalizare, blocuri şi altele». De unde să cunoască ei că nu mai există autonomie locală? Tot ceea ce s-a câştigat din 1989 încoace, a distrus executivul actual. Acum, ne-a mai aruncat şi un spital în braţe (n.r. – spitalul din localitate), împreună cu o datorie foarte mare”, declară primarul oraşului Haţeg.

Salarii de mizerie
Primarul Nicolae Timiş susţine că „guvernul se bagă cu picioarele în administraţia locală. Finanţele publice nu au dreptul să ne blocheze fondurile. Banii provin de la cetăţenii oraşului nostru. Ce mai trebuie să le mai luăm salariaţilor. Le-am tăiat salariile, îi dăm afară. Au ajuns să câştige extrem de puţin. Un inginer auto din cadrul primăriei pleacă acasă în prezent cu 461 de lei, iar directorul economic al instituţiei, care administrează un buget local de 36 de milioane de lei, primeşte un salariu de 882 de lei. Este o batjocură”, a adăugat primarul oraşului Haţeg.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura