ActualitateFlash

Judecătorul Valentin Popescu, condamnat pentru corupţie

Livia Botici

Fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani, Valentin Popescu (foto), a fost condamnat de instanţa Curţii de Apel Alba Iulia la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare. Judecătorul are la dispoziţie 10 zile pentru a ataca hotărârea luată ieri.

Vinovat de fapte de corupţie
Valentin Popescu a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunilor de încheiere de tranzacţii financiare incompatibile cu funcţia avută, trafic de influenţă, luare de mită, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia l-au condamnat pe fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani la trei ani de închisoare, cu adăugarea unui spor de pedeapsă de şase luni, adică, în total, trei ani şi jumătate de temniţă. Totodată, pe perioada a doi ani, Valentin Popescu nu mai are dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice şi nu mai poate ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. De asemenea, magistratul nu mai are dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie, ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

De cinci luni în arest
Potrivit procurorilor, în 2007, judecătorul a cumpărat, prin interpus, un apartament în Petroşani, care fusese scos la licitaţie, ca urmare a unei executări silite. Magistratul se afla în conflict de interese, deoarece procesul îi fusese repartizat spre soluţionare chiar lui. De asemenea, Popescu a intervenit în luna februarie 2010 pentru fiul celui care-l ajutase să cumpere apartamentul. Tânărul fusese prins de poliţişti în timp ce conducea beat şi, potrivit procurorilor, judecătorul Popescu a sunat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Deva şi le-a cerut medicilor de acolo să falsifice rezultatul probelor toxicologice. Magistratul a mai fost acuzat şi că a primit mită de la alte două persoane, pentru a le da soluţii favorabile în anumite dosare pe care le-a judecat. Valentin Popescu a fost arestat preventiv în data de 31 martie a.c., procesul a început în data de 6 mai şi s-a finalizat ieri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura