„Escaladează” Straja pentru aur

11 x 1 Mihai Campeanu

Ciprian Marinuţ

Pilotul brădean Mihai Câmpeanu (foto), liderul la zi al clasamentului naţional la viteză pe traseu montan, are ca obiectiv situarea pe locul I şi în etapele III şi IV ale Campionatului Naţional de VTM, care se vor desfăşura în acest week-end, la Straja.

Ţinteşte al III-lea titlu
Dublu campion naţional la viteză pe traseu montan în 2000 şi 2006, Mihai Câmpeanu concurează în acest sezon cu gândul la câştigarea unui nou titlu de campion. Lider al clasamentului după primele două etape de VTM din acest an, pilotul brădean vrea să-şi menţină supremaţia şi la finalul rundelor trei şi patru, ce se vor desfăşura în perioada 28-30 august, pe traseul dintre Lupeni şi Straja. „Maşina este bine pusă la punct, după problemele tehnice avute în cursele din Campionatul de Viteză în Coastă, şi sper ca la VTM să demonstrez că sunt cel mai bun. Traseul are rampă mare, cu viraje strânse şi periculoase, care mă avantajează, astfel că, îmi doresc să urc pe locul I în ambele etape”, a spus Câmpeanu. Cursele de VTM de la Straja, ajunse la ediţia a II-a, se derulează pe Drumul Judeţean 644A, ce face legătura între municipiul Lupeni şi Staţiunea  montană Straja. Startul se dă la cota 930 metri, iar sosirea este la altitudinea de 1260 metri, traseul fiind deosebit de spectaculos.

Reducere la telescaun pentru spectatori
Competiţia de la Straja este organizată de Automobil Clubul Român, prin Filiala ACR Hunedoara şi Clubul Sportiv Auto Karting Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi al Primăriei Lupeni, pentru promovarea Staţiunii Straja. “Turiştii care doresc să urce la Straja sunt informaţi că circulaţia rutieră va fi închisă între orele 07.30 – 13.00 şi 14.30 – 17.30, pe timpul derulării curselor, iar maşinile pot urca în staţiune doar în intervalul 13.30-14.30. Pentru turiştii care doresc să urce la Straja cu telescaunul pentru a viziona cursa, SC Comexim Lupeni a oferit o reducere de 50 la sută din tarif, între orele 8.00 – 20.00”, a spus Ioan Ştaier, directorul ACR Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.