ComunitateFlash

„Doliu” în 30 de primării hunedorene

Nicolle Ebner

Dintr-un total de 34 de proiecte depuse de primăriile din judeţul Hunedoara pe măsura 3.2.2 – „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”, doar patru au obţinut finanţare.

Doar Lăpugiu de Jos, Vorţa, Gurasada, Topliţa

Este vorba de proiectul integrat depus de Primăria Lăpugiu de Jos care deserveşte satele Lăpugiu de Jos, Ohaba, Fintoag, Coseşti, Grind, cu o valoare de 116.722.227 lei. Comuna Vorţa a obţinut 905.619.354 de lei pentru modernizare drumuri comunale şi uliţe în satele Certeju de Jos, Vorţa şi Visca, organizarea festivalului „Primăvara vorţană” şi înfiinţarea unui program after school. Printre comunităţile norocoase se numără şi Gurasada, care a obţinut pentru un proiect integrat, ce va deservi locuitorii din satele Gurasada, Boiu de Sus, Câmpuri de Sus, Boiu de Jos, Vica, Runcşor, o finanţare de 2.528.022.074 lei. Ultima comună ce a avut şansa să intre pe lista APDRP cu proiectele care au obţinut finanţare este Topliţa. Proiectul prevede modernizare de drumuri de interes local, renovare, modernizare şi dotare cămin cultural în Topliţa, renovarea, modernizarea şi dotarea fostei şcoli din satul Topliţa şi înfiinţarea Centrului de zi privind asistenţa copiilor după programul şcolar tip after school. Proiectul are valoarea de 2.919.725.478 lei şi se va aplica în satele Topliţa, Hăşdău, Dăbâca, Dealu Mic, Vălari.

Bani cheltuiţi în zadar?

Lista primăriilor care, după cum se vede, au cheltuit în zadar bani pentru studiile tehnice şi întocmirea proiectelor care aveau ca scop ridicarea nivelului calităţii vieţii în mediul rural este mult mai lungă. Au fost excluse de la finanţare comunele: Beriu, Răchitova, Sălaşu de Sus, Buceş, Veţel, Pui, Balşa, Brănişca, Densuş, Băniţa, Ribiţa, Rapoltu Mare, Luncoiu, Zam, Sântămăria Orlea, Orăştioara de Sus, Băcia, Crişcior, General Berthelot, Teliuc, Ghelari, Bretea Română, Bucureşci, Ilia, Sântămărie Orlea, Sălaşu de Sus, Buceş, Blăjeni, Parohia Ortodoxă Ghelari şi Asociaţia de Dezvoltare economico-socială Ilia-Vorţa.

La nivel naţional, din 2.051 proiecte depuse, inclusiv cele reportate din 2008, au obţinut finanţare doar 295.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura