ComunitateFlash

„De şase luni nu pot să-mi văd fata”

01 disparuta

Nicolle Ebner

 O femeie din Certej îşi caută disperată fiica, plecată de acasă din data de 9 martie a acestui an. Fiica, în vârstă de 23 de ani, a lăsat în urma ei doi copii minori, un băieţel de cinci ani, încadrat în gradul II de handicap, şi o fetiţă de şapte ani. Femeia este convinsă că fiica ei a intrat într-un cerc dubios, care o exploatează şi o maltratează, anturaj pe care nu-l poate părăsi, de teama ameninţărilor.

De şase luni, nu s-a mai întors acasă
Mioara Gulă (foto), din localitatea Certej, povesteşte că ultima dată şi-a văzut fiica, pe Gabriela, în data de 9 martie, când a plecat la muncă, la fabrica de confecţii din piele de la Şoimuş. Gabriela Gulă (medalion), în vârstă de 23 de ani, mamă a doi copii, a avut parte de un mariaj destul de nefericit şi agitat, alegând, în cele din urmă, să divorţeze şi să se mute, împreună cu cei doi copii, în casa părintească. „Eram mulţumită că, după chinul îndurat cât a fost măritată, acum avea un serviciu şi o viaţă mai liniştită. Fiind casnică, mă ocupam de gospodărie şi de cei doi nepoţi, copiii ei, şi nu aveam pretenţie să-mi facă nimic în casă. Ba din contră, îi mai dădeam şi bani, când ieşea în oraş, să fie în rând cu lumea. Mi-a spus că avea o relaţie cu directorul unei firme, ca să aflu, la mult timp după ce nu a mai venit acasă, că de fapt, se încurcase cu un ţigan, care stă prin Micro 15, în Deva, în blocul 64”, povesteşte  Mioara Gulă.

Bătută şi supravegheată permanent
Femeia spune că ori de câte ori o sună la telefon, îi răspunde bărbatul cu care stă fiica ei. „L-am rugat să mi-o dea pe Gabriela la telefon, să vorbesc cu ea, să ştiu dacă-i sănătoasă, dacă mai trăieşte. Mi-a râs în nas. Am început să fac cercetări pe cont propriu şi aşa am aflat, de la cunoscuţi, că au văzut-o bătută, cu urme de vânătăi pe faţă. De câte ori se întâlnea cu cineva cunoscut, se ferea să fie văzută că vorbeşte cu ei şi-i întreba pe furiş, în trecere, în şoaptă, ce mai fac copiii ei.
Alţii mi-au spus că au văzut-o urcându-se în autocarul de Germania. Ce pot înţelege eu, ca mamă, din toată povestea asta, decât că este supravegheată în permanenţă şi de teama ameninţărilor, face tot ce i se cere?”, a mai declarat mama îndurerată.

Dacă mama nu-i vrea, îi vrea bunica
Mioara Gulă s-a consolat cu gândul că fiica ei nu mai vine acasă şi a decis să le dea un statut nepoţilor ei, rămaşi fără mamă şi fără tată, aşa că a demarat procedura de înfiere a minorilor, proces care se află pe rol. Pentru asta, a fost nevoită să refacă toate actele de identitate ale micuţilor şi să obţină acceptul din partea tatălui, pentru că mama, nu poate fi contactată. „Fetiţa trebuie să meargă la şcoală, iar pentru cel mic a trebuit să refac tot dosarul pentru gradul de handicap. Nu aveam nici un fel de act, pentru că în momentul când a plecat, mama lor avea la ea toate documentele de identitate ale copiilor şi ale ei. Iar până acum, nu am reuşit nicicum să vorbesc cu ea. O ţin sechestrată acolo, în casă, nimeni nu poate face nimic, iar eu mă lupt ca fetiţa să poată merge la şcoală iar cel mic, handicapat, să poată beneficia de tratament şi îngrijiri speciale”, declară Mioara Gulă.  

A intrat pe mâinile unor infractori
Mama Gabrielei afirmă că fiica ei a căzut în mâinile unor şarlatani şi nu este exclus ca aceasta să fie folosită într-o reţea de prostituţie. „Fratele bărbatului în apartamentul căruia stă Gabriela este condamnat la şapte ani de puşcărie pentru tâlhărie şi este dat în urmărire, deoarece se ştie că a fugit în Spania. Oamenii cu care am stat de vorbă spun că infractorul este bine mersi acasă, nici pomeneală de Spania, însă poliţiştii preferă să-l facă plecat, decât să se pună rău cu el, pentru că face parte dintr-un clan foarte periculos. Ca să recuperez actele copiiilor, am fost la ei acasă cu inspectorii de la Protecţia Copilului şi un grup de mascaţi. Pentru că nu aveam mandat, ne-au râs în faţă şi ne-au închis uşa în nas. Nici aşa nu am putut să-mi văd fiica. Dacă nu aveau nimic de ascuns, ne lăsau să intrăm în casă”, mai povesteşte Mioara.

În final, a sesizat poliţia
Disperată, femeia a apelat la poliţiştii din Certej, care au pasat-o la cei din Deva. Nici cei de la municipiu nu au prea băgat-o în seamă pe femeie şi, în loc să o sfătuiască să facă o reclamaţie scrisă (esenţială pentru a demara cercetările), au plimbat-o cu vorba, cu toate că femeia nu voia decât să recupereze actele minorilor şi acceptul mamei pentru adopţie. De vreo trei ori a tot bătut, de pomană, drumul Devei. A patra oară a reuşit, după ce a făcut o vizită la redacţia noastră.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura