Prima supercupă, din a treia încercare

11 mara

Ciprian Marinuţ

Tripla campioană naţională la futsal, FC Deva (fostă FC CIP), a câştigat în premieră Supercupa României, după ce, la anterioarele două finale disputate a fost învinsă în duelul cu câştigătoarea (sau finalista) Cupei României.

Exact ca-n poveste
Magia cifrei trei a avut din nou efect benefic asupra galonatei echipe de futsal FC Deva. Campionii României au câştigat pentru prima dată în istoria clubului, Supercupa României, respectând parcă scenariile basmelor româneşti în care eroii izbândesc întotdeauna la a treia încercare. Ca şi în campionat, unde au devenit pentru prima dată campioni, după ce au fost de două ori vicecampioni, şi în Supercupă, devenii au pus mâna pe trofeu abia la a treia încercare. FC Deva a învins, luni seara, la Cluj, cu scorul de 6-4 (3-1) pe City’us Tg. Mureş, deţinătoarea Cupei României, după ce la primele două titluri cucerite în 2006 şi 2007 a fost învinsă în duelul cu câştigătoarea (sau finalista) Cupei.
„Este prima supercupă din istoria clubului, iar acum avem în palmares toate trofeele posibil de câştigat pe plan intern. Jucătorilor li se vor acorda premii speciale pentru câştigarea Supercupei, pentru a fi motivaţi să joace bine în continuare şi să aducă noi trofee clubului”, a spus George Mara (foto), finanţatorul FC Deva.

Futsal de cinci stele
Finala Supercupei, dintre campioana FC Deva şi deţinătoarea Cupei, City’us Tg. Mureş, a onorat blazonul celor două echipe şi a oferit un spectacol de foarte bună calitate. Futsalul etalat de ambele combatante a încântat publicul şi telespectatorii canalului Sport 1 şi a anunţat că noul campionat, care va începe la finalul săptămânii, va fi extrem de disputat şi competitiv. Duelul dintre FC Deva şi City’us a fost strâns, echilibrat, pe contre şi cu perioade de dominare împărţite. După un început bun şi mai multe ocazii ale portughezilor de la City’us, FC Deva a apăsat pedala de acceleraţie şi a marcat trei goluri consecutive. Devenii au punctat prin brazilianul Phillipe (2) şi Şotârcă, dar înainte de pauză, City’us a marcat pentru 3-1. Şotârcă a refăcut diferenţa de trei goluri, imediat după reluare, 4-1, iar la acest scor City’us a riscat şi a jucat în sistem 5-0, reuşind să egaleze, scor 4-1. Gherman şi brazilianul Phillipe au dus scorul la 6-4 şi au trimis Supercupa în premieră la Deva. „Dacă erau mai pragmatici şi fructificau toate ocaziile avute, n-am fi fost egalaţi şi n-am fi avut emoţii pe final. Însă, totul e bine, când se termină cu bine”, a spus George Mara, finanţatorul FC Deva. Echipa deveană, antrenată de spaniolul Sito Riviera, n-a putut conta la acest joc pe Matei (accidentat) şi Al-Ioani (suspendat). În plus, Molomfălean şi Dobre au intrat în teren după pauze de 10-12 zile, provocate de accidentări, iar stranierii au avut probleme cu actele, care au fost rezolvate doar cu câteva minute înainte de startul meciului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare