Politica si administratie

„Dacã e crizã, premierul sã fie de stânga”

05-florin-cazacu-5962

Nicolle Ebner

O “uşoară contradicţie” a fost remarcată, încă de la instalarea noii puteri în România, şi de preşedintele PSD Hunedoara, Florin Cazacu. Acesta susţine şi acum, că postul de premier trebuia să fie ocupat de un social-democrat.

NU s-a ţinut cont de numărul de voturi
„Întotdeauna am susţinut că postul de premier trebuia să revină PSD, deoarece la alegerile din toamna anului trecut am obţinut cele mai multe voturi, or conform Constituţiei, postul de premier ar fi trebuit ocupat de un reprezentant al PSD”, a declarat liderul social-democraţilor hunedoreni, Florin Cazacu. Liderul politic precizează că prin desemnarea premierului Emil Boc de la PDL, nu s-a ţinut cont doar de numărul voturilor, ci a fost omisă şi conjunctura socio-economică în care este România. “Mai ales în această perioadă de criză, România are nevoie de o politică social-democrată  şi de un premier de stânga”, a menţionat preşedintele PSD Hunedoara, consecvent în afirmaţiile făcute în luna decembrie a anului trecut, imediat după rezultatele alegerilor parlamentare.
Se pare că tot mai mult se vorbeşte de numirea în postul de şef al Guvernului al unui membru al PSD, după ce membrii Coaliţiei au ajuns la un impas privind conducerea ţării. Pesediştii ar dori, susţin surse din partid, ca Mircea Geoană să ocupe funcţia de prim ministru pe viitor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.