EvenimentFlash

„Ce probe să am? I-am ucis şi gata!”

Livia Botici

Ion Dăneasă (foto), bărbatul din localitatea Câmpu lui Neag, care la începutul acestui an, la distanţă de câteva zile, şi-a ucis cu bestialitate unchiul şi fratele vitreg, a spus ieri, în faţa magistraţilor, că nu-i pare rău de ceea ce a făcut.

„Nu depun mărturie!”

Ieri dimineaţă, în jurul orei 10, Ion Dăneasă a fost adus cu escortă la proces, care a avut loc la Tribunalul Hunedoara. Cu o privire plină de suspiciune, şi parcă de răutate, criminalul i-a privit în ochi pe toţi cei care aşteptau pe holurile instanţei. Procesul începe. Fiind primul termen de judecată, magistratul îl întreabă pe Dăneasă dacă vrea să depună mărturie. „Nu am ce mărturie să depun, îmi menţin declaraţia din faza de urmărire penală, în care am recunoscut faptele”, spune asasinul, aproape ţipând către judecător. La un moment dat, avocata sa, din oficiu, se apropie de el şi îl întreabă dacă are ceva probe care să îl ajute să-i mai scadă din pedeapsa pe care o va primi. „Ce probe să am? I-am ucis şi gata! Nu îmi pare rău de nimic, asta e. Nu am nici o probă în favoarea mea”, se aude răspunsul plin de nervi al lui Dăneasă. Pentru că nu a fost citat nici un martor la termenul de ieri, iar învinuitul nu a vrut să depună mărturie, judecătorul a stabilit un nou termen, pentru data de 4 august, atunci când vor fi audiaţi cinci martori.

Omor deosebit de grav

Prima victimă a criminalului, unchiul său, în vârstă de 74 de ani, a fost găsit de vecini, decedat în casă. Potrivit poliţiştilor, Dăneasă locuia de mai mult timp în casa bătrânului. După ce a consumat mai multe pahare de alcool, asasinul i-a spus unchiului său să îi lase casa, că el îl îngrijeşte. Pentru că acesta nu a fost de acord, Dăneasă l-a bătut până l-a omorât. La cinci zile după crimă, bărbatul a fost prins de poliţişti în locuinţa concubinei sale din Uricani. În timpul interogatoriului, acesta şi-a recunoscut fapta, şi mai mult, a spus că, între timp, şi-a ucis şi fratele vitreg. Potrivit declaraţiei sale, după ce s-a îmbătat, s-a luat la ceartă cu fratele său, pentru o bucată de pământ pe care o moşteniseră. L-a omorât şi pe el, la fel ca pe bătrân, aplicându-i zeci de lovituri cu pumnii şi picioarele. Criminalul este judecat pentru omor deosebit de grav şi riscă să-şi petreacă următorii 25 de ani în închisoare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura