„Candidaţii independenţi sunt hãrţuiţi”

15 noiembrie 2010 | 5 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Doar trei candidaţi au reuşit până la sfârşitul săptămânii să se înscrie în lupta pentru postul de deputat în Colegiul Haţeg.

Potrivit legii, astăzi este ultima zi în care se mai pot face înscrieri. Astfel, Mariana Câmpeanu, din partea PNL, Daniel Răducanu de la PDL şi Emil Danci, liderul PNŢCD Hunedoara, şi-au depus dosarele de candidatură pentru alegerile din 5 decembrie 2010.

Plângere penală pe numele preşedintelui Opriş

Unul dintre cei care se bat în cursa pentru Parlament, în Colegiul Haţeg, Remus Cernea (foto), susţine că reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente îi hărţuiesc pe candidaţii independenţi. „Noi, cei care suntem independenţi, suntem hărţuiţi pur şi simplu. Voi face o plângere penală împotriva preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Octavian Opriş, care a semnat decizia Biroului Electoral Central, prin care se solicită candidaţilor independenţi să prezinte nu doar un exemplar din listele de semnături, ci câte patru. Pentru această atitudine antidemocratică, m-am hotărât să-i fac plângere penală preşedintelui Opriş. Se pare că reprezentanţii puterii se repliază rapid când se simt ameninţaţi şi ajung să fie, din nou, privilegiaţii sistemului. Cei de la putere nu mai ştiu cum să ne facă viaţa mai amară, independenţilor. Am câştigat dreptul ca şi independenţii să poată candida, însă acum, ne hărţuiesc. Este inadmisibil ce se întâmplă”, a declarat Remus Cernea, candidat independent pentru alegerile din Colegiul Haţeg.

Loading...

Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Catalin spune:

  Cred ca articolul uita sa mentioneze un lucru foarte important: regula cu cele 4 originale a fost introdusa cu doar 5 zile inaintea termenului limită pentru depunerea candidaturilor! In momentul asta cine mai gaseste toti cei care au semnat deja pe o singura lista sa-i puna sa mai semneze pe inca 3?

 2. Catalin spune:

  Plus ca doar independentii trebuie sa depuna liste de semanturi, partidele politice nu. Iar numarul de semanturi cerute independentilor este ridicol: 4% din numarul votantilor din colegiu. Eu cred ca se incearca cu orice chip impliedicarea candidaturilor independente.

 3. precizare spune:

  Ca sa fim exacti: Se cer semnaturile in original doar pentru persoanele care au “colectat” semnaturile de sustinere ale candidatilor. Astfel, aceste persoane garanteaza ca semnaturile stranse sunt OK. Listele mari cu semnaturile de sustinere se depun in copie xerox. Va rog sa cititi legea…

 4. Petre Lupu 1 spune:

  Emil Danci este in afara de concurs pentru ca doar partidele parlamentare se pot inscrie cu candidati la alegeri.

 5. Petre Lupu 2 spune:

  Da, asa era initial, dar intre timp, bag seama, s-a schimbat modificarea!

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Incendiu mistuitor la Simeria

Vineri seara, zeci de locatari ai unui bloc din Simeria au fost cuprinşi de teamă, după ce flăcări puternice le-au...

Înfrângere la limită

FC Hunedoara a pierdut, la limită, scor 0-1, meciul amical cu UTA, disputat vineri la Arad, însă partida a fost...

Din mamã poetã, fiicã iubitoare de picturã

La vârsta la care un copil se gândeşte la jucării, păpuşi şi desene animate, Flavia Vescan (foto), o fetiţă de...

Închide