Politica si administratie

„Candidaţii independenţi sunt hãrţuiţi”

Sorina Popa

Doar trei candidaţi au reuşit până la sfârşitul săptămânii să se înscrie în lupta pentru postul de deputat în Colegiul Haţeg.

Potrivit legii, astăzi este ultima zi în care se mai pot face înscrieri. Astfel, Mariana Câmpeanu, din partea PNL, Daniel Răducanu de la PDL şi Emil Danci, liderul PNŢCD Hunedoara, şi-au depus dosarele de candidatură pentru alegerile din 5 decembrie 2010.

Plângere penală pe numele preşedintelui Opriş

Unul dintre cei care se bat în cursa pentru Parlament, în Colegiul Haţeg, Remus Cernea (foto), susţine că reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente îi hărţuiesc pe candidaţii independenţi. „Noi, cei care suntem independenţi, suntem hărţuiţi pur şi simplu. Voi face o plângere penală împotriva preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Octavian Opriş, care a semnat decizia Biroului Electoral Central, prin care se solicită candidaţilor independenţi să prezinte nu doar un exemplar din listele de semnături, ci câte patru. Pentru această atitudine antidemocratică, m-am hotărât să-i fac plângere penală preşedintelui Opriş. Se pare că reprezentanţii puterii se repliază rapid când se simt ameninţaţi şi ajung să fie, din nou, privilegiaţii sistemului. Cei de la putere nu mai ştiu cum să ne facă viaţa mai amară, independenţilor. Am câştigat dreptul ca şi independenţii să poată candida, însă acum, ne hărţuiesc. Este inadmisibil ce se întâmplă”, a declarat Remus Cernea, candidat independent pentru alegerile din Colegiul Haţeg.

5 comentarii la „„Candidaţii independenţi sunt hãrţuiţi”

  • Cred ca articolul uita sa mentioneze un lucru foarte important: regula cu cele 4 originale a fost introdusa cu doar 5 zile inaintea termenului limită pentru depunerea candidaturilor! In momentul asta cine mai gaseste toti cei care au semnat deja pe o singura lista sa-i puna sa mai semneze pe inca 3?

  • Plus ca doar independentii trebuie sa depuna liste de semanturi, partidele politice nu. Iar numarul de semanturi cerute independentilor este ridicol: 4% din numarul votantilor din colegiu. Eu cred ca se incearca cu orice chip impliedicarea candidaturilor independente.

  • Ca sa fim exacti: Se cer semnaturile in original doar pentru persoanele care au „colectat” semnaturile de sustinere ale candidatilor. Astfel, aceste persoane garanteaza ca semnaturile stranse sunt OK. Listele mari cu semnaturile de sustinere se depun in copie xerox. Va rog sa cititi legea…

  • Emil Danci este in afara de concurs pentru ca doar partidele parlamentare se pot inscrie cu candidati la alegeri.

  • Da, asa era initial, dar intre timp, bag seama, s-a schimbat modificarea!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura