Spitalul din Orăştie, mai activ ca niciodată

15 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Cuprins între proiecte şi planuri, între încercări de reducere a cheltuielilor, de reparaţii şi investiţii, Spitalul Municipal Orăştie are o activitate intensă, aşa cum îi stă bine unei instituţii sanitare ,,sănătoase’’ din România.

Medic nou la psihiatrie
În cursul acestei săptămâni, s-a dat examen pentru ocuparea singurului post de medic psihiatru existent în cadrul instituţiei: „Domnul doctor Ioan Ivaşcu va mai rămâne încă un an, pentru sprijinirea actelor medicale, urmând ca de la începutul lui 2011, să vină noul specialist care s-a impus prin concurs, în persoana doamnei doctor Lioara Sicoe. Îi mulţumesc şi pe această cale medicului Ivaşcu, pentru grija şi conştiinciozitatea manifestate pentru acest spital, pentru colegii şi mai ales, pacienţii săi“, spune managerul unităţii sanitare, medicul primar chirurg Dan Mihail Sechi.

Donaţie investită în secţia de Pediatrie
Având la bază proiectul intitulat „Educaţia Interculturală – Calea spre Cunoaşterea şi Respectarea Diversităţii Culturale“, precum şi înfrăţirea municipiului Orăştie cu oraşul Sliedrecht din Olanda, o delegaţie de opt adolescenţi, elevi ai Grienden College din Olanda, a vizitat luna trecută, Spitalul Municipal din Orăştie, donând  un cec în valoare de 1.500 de euro. Banii au fost strânşi pe parcursul a câtorva luni bune, din vânzarea de flori, iar gestul umanitar a impresionat foarte mult conducerea instituţiei: „Cu ajutorul acestor bani, am montat o conductă de apă la secţia de Pediatrie. Nu-mi găsesc cuvintele potrivite pentru a le mulţumi suficient pentru acest gest. La vârsta adolescenţei, mulţi se gândesc cum să cheltuiască banii, nicidecum nu insistă să-i doneze. Un gest frumos, pe care aş dori să-l răsplătesc cu mulţumiri din tot sufletul“, afirmă Dan Mihail Sechi.

Final de proiect
Cu ajutorul finanţării oferite de Grupul Rompetrol spitalului din Orăştie, în cadrul programului „Împreună pentru fiecare“,  echipa de proiect a înlocuit componentele vechi ale staţiei de sterilizare a unităţii şi a renovat, totodată, spaţiul în care aceasta funcţionează. Investiţia s-a ridicat la o valoare de 12.000 de euro. Prin această modernizare a staţiei de sterilizare, au fost eliminate riscurile şi a crescut siguranţa intervenţiilor chirurgicale. De asemenea, se vor înregistra şi economii la utilităţi.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
„Candidaţii independenţi sunt hãrţuiţi”

Doar trei candidaţi au reuşit până la sfârşitul săptămânii să se înscrie în lupta pentru postul de deputat în Colegiul...

Incendiu mistuitor la Simeria

Vineri seara, zeci de locatari ai unui bloc din Simeria au fost cuprinşi de teamă, după ce flăcări puternice le-au...

Înfrângere la limită

FC Hunedoara a pierdut, la limită, scor 0-1, meciul amical cu UTA, disputat vineri la Arad, însă partida a fost...

Închide