Sport

Învinşi în derby, salvaţi de surprize

Ciprian Marinuţ

Dava Deva a fost trădată de emoţii şi a pierdut la limită, scor 4-5, meciul orgoliilor cu City’us II Tg. Mureş, echipa secundă a campioanei României, disputat sâmbătă, la Deva. Echipa antrenată de Karoly Gaşpari a rămas totuşi lideră a clasamentului ligii secunde, graţie victoriei cu Metropolis şi a înfrângerilor nescontate, suferite de celelalte grupări de pe podium.

Futsal de Liga I

Ocupantele primelor două locuri din eşalonul secund, Dava Deva şi City’us II Tg. Mureş, au făcut show în meciul direct, disputat sâmbătă, la Deva, în deschiderea turneului cu numărul 4 al Ligii secunde. Cu fostul jucător al FC CIP Deva, Cosmin Gherman, în rol de antrenor, şi cu portughezul Raymond şi alţi trei-patru jucători de la prima echipă, City’us şi-a satisfăcut orgoliul şi a învins lidera chiar pe terenul ei. Meciul a fost de o foarte bună calitate, ambele echipe etalând un futsal adevărat, cu care s-ar fi descurcat onorabil şi în primul eşalon valoric.

Dava a aliniat o primă linie, formată numai din jucători ce au activat în Liga I la FC CIP (Vlad Iancu, Tomescu, Moţ) şi Olimpic Simeria (Mateescu şi A. Paul). Totuşi, echipa deveană a suferit în debutul meciului, din cauza emoţiilor provocate de… prezenţa propriilor suporteri. City’us a profitat şi a început în forţă, marcând trei goluri consecutive, în doar trei minute, prin Almăşan, M. Matei (fost la Olimpic) şi Covaci. Scorul putea lua proporţii, însă Dava a fost salvată de bară la şuturile lui Oltean (min. 12 şi 13). Devenii s-au trezit pe finalul primei reprize, iar debutantul Stoica a stabilit scorul la pauză, la 1-3. Dava s-a mişcat cu mai mult talent după pauză, dovadă că a câştigat repriza secundă cu 3-2. Nu a fost însă şi suficient pentru victorie, întrucât la final, a pierdut meciul cu 4-5.

4-0, scor periculos

Pasul greşit făcut de deveni în derby-ul din prima zi a fost reparat graţie rezultatelor surpriză din meciurile din ultima zi a turneului de la Deva. Învingătoare sâmbătă, City II Tg. Mureş şi Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ, au pierdut, ieri, după dueluri dramatice, partidele cu Infopress Odorheiu şi CSS Roşiorii de Vede. Culmea, ambele echipe au condus cu 4-0, fiind apoi învinse cu 5-4 şi 7-6, iar Dava a avut drum liber pentru revenirea pe primul loc. Echipa antrenată de Karoly Gaşpari a profitat de oportunitatea ivită şi a câştigat meciul cu Metropolis Bucureşti la scor de neprezentare, 3-0. Dava a avut superioritate absolută la posesie şi tehnică, însă a suferit la finalizare şi a trăit uneori periculos la contraatacurile adverse.

Rezultatele etapei a VII-a, sâmbătă, 13 noiembrie

Dava Deva – City’us II Tg. Mureş 4-5 (Au marcat: Stoica – 15, Tomiş – 32, Macingo – 36, Mateescu – 40 / Almăşan – 3, Matei – 4, Covaci – 5, M. Bogdan – 31, Matei – 35 din lovitură de penalitate).

Futsal Ceahlăul P.N. – Infopress Odorheiu 6-1

Metropolis Bucureşti – CSS Roşiorii de Vede 5-3

Rezultatele etapei a VIII-a, duminică, 14 noiembrie

Futsal Ceahlăul P.N. – CSS Roşiorii de Vede 4-5

City’us II Tg. Mureş – Infopresss Odorheiu 6-7

Dava Deva – Metropolis Bucureşti 3-0 (Au marcat: A. Paul – 1, Tomescu – 24, Stoica – 32).

Clasamentul: 1. Dava Deva – 18 puncte; 2. City’us II Tg. Mureş – 16 puncte; 3. Futsal Ceahlăul P.N. – 13 puncte; 4. Infopress Odorheiu – 12 puncte; 5. Metropolis Bucureşti – 6 puncte; CSS Roşiorii de Vede – 6 puncte.

Etapa a IX-a, 4 decembrie, la Piatra Neamţ

Infopress Odorheiu – Dava Deva; City’us II – CSS Roşiorii de Vede; Futsal Ceahlăul – Metropolis Bucuresti; Etapa a X-a, 5 decembrie: Dava Deva – Futsal Ceahlăul; Metropolis Bucureşti – City’us II; CSS Roşiorii de Vede – Infopress Odorheiu.

2 comentarii la „Învinşi în derby, salvaţi de surprize

  • nu-l mai bagati,in echipa pe ION,Paul alin,ca e puturos,si nu alearga,si pe deasupra e si nebun.are deficiente mari ,saraku de el.
    E vai mama lui!!!,acest gaozar.
    La gara cu el !!!

  • meci frumos si cu T M si cu Bucuresti …. felicit pe acesti ambitiosi fotbalisti de la dava…. bv fane … 2 goluri 😉 …. tineti-o tot asa …

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura