EvenimentFlash

„Avocatul bombă” acuză din nou

Livia Botici

Pompiliu Bota (foto), preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR), fostelor barouri constituţionale, îl acuză pe şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (I.P.J.) Hunedoara, Liviu Dumitru, de faptul că nu vrea să îi şteargă din cazier o condamnare de doi ani cu suspendare, care a fost anulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Vrea să se răzbune”

Acuzaţii, nervi şi replici jignitoare la adresa jurnaliştilor. În acest mod s-a desfăşurat, din păcate, conferinţa de presă organizată de avocatul Pompiliu Bota, preşedintele UNBR. Acesta a aruncat acuze, în stânga şi în dreapta, deoarece, acum, la opt luni de la decizia Curţii de Casaţie şi Justiţie a României, prin care era declarat nevinovat, cazierul său este încă pătat. Principalul vinovat, în opinia sa, este şeful IPJ Hunedoara, comisarul şef Liviu Dumitru. „Personajul acesta nu vrea să îmi şteargă din cazier condamnarea. Totul este o răzbunare, pusă la cale de mult timp. Liviu Dumitru mi-e duşman pe viaţă, deoarece a determinat arestarea mea pentru zero lei”, declară Pompiliu Bota. De asemenea, acesta invocă şi motivele pentru care, presupusa răzbunare a şefului poliţiştilor hunedoreni a ajuns în acest stadiu. „Când era anchetator, Liviu Dumitru mi-a făcut două dosare, la comanda lui Moţa, fostul şef al Poliţiei Orăştie (n.r.-Moţa a decedat între timp). Acesta i-a promis că dacă îl ajută să se răzbune pe mine, îi face cadou nişte kosoni. Dar despre morţi, numai de bine! Cum nu i-a primit, acum, răzbunarea continuă”, spune Pompiliu Bota.

„I.P.J. Hunedoara nu a fost înştiinţat”

Conform legilor în vigoare, decizia de anulare a unei hotărâri judecătoreşti, respectiv a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, poate fi pusă în aplicare de autorităţile statului, doar dacă sunt înştiinţate. Potrivit acestei legi, decizia prin care cazierul lui Pompiliu Bota era curăţat, trebuia înaintată Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, pentru a putea fi pusă în aplicare. „Noi nu am fost anunţaţi despre decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, domnul Pompiliu Bota nu a înregistrat la noi nici o cerere pentru curăţarea cazierului, solicitare care trebuia să fie însoţită şi de decizia instanţei amintite”. Referitor la acuzaţiile aduse de avocat, şeful I.P.J. Hunedoara comentează: „Procedurile în astfel de situaţii sunt transparente, Instanţele transmit Poliţiei o decizie, iar colegii mei de la Biroul pentru Caziere Judiciare doar le pun în aplicare. Legea este sfântă! Acuzaţiile aduse de domnul Bota sunt nefondate, chiar nu am nici un fel de implicare”.

Ministerul Administraţiei şi Internelor, sesizat

Pentru a-şi rezolva problemele, Pompiliu Bota a cerut Direcţiei generale de control şi audit intern a Ministerului Administraţiei şi Internelor să ancheteze felul în care şeful IPJ Hunedoara îşi face treaba. „Faptul că, şi acum, cazierul meu este pătat, atestă incompetenţa, abuzurile şi comportamentul răzbunător al comisarului şef Dumitru, un personaj care nu este demn să conducă un inspectorat de poliţie din România”, declară Pompiliu Bota. Şeful IPJ se arată liniştit cu privire la demersul lui Bota: „Eu nu sunt vinovat de absolut nimic, poate să îmi facă orice fel de plângere.”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura