Sport

Fãrã trucuri. Doar pe bani.

Ciprian Marinuţ

Jiul a încercat să „fenteze” sistemul şi a vrut să se prezinte în prima etapă cu o echipă de juniori, însă F.R.F. s-a prins şi a anihilat manevra clubului lui Simota. Drept urmare, în prima etapă a returului vor juca doar Minerul Lupeni (mâine, 27 februarie) şi Mureşul Deva (miercuri, 3 martie).

Îngenuncheaţi de datorii

Situaţia Jiului s-a schimbat de la alb la negru (culorile clubului) în mai puţin de 24 de ore, înainte de startul returului. Minerii nu au anunţat oficial că se retrag din campionat, iar FRF a programat, miercuri seara, o brigadă de arbitri pentru meciul de mâine, cu FC Bihor şi oficialii clubului s-au grăbit să precizeze că vor evolua cu o echipă de juniori. Situaţia s-a schimbat radical, ieri, întrucât FRF şi-a „amintit” de datoriile Jiului către jucătorii cu memorii, circa 100.000 de euro, şi a refuzat să-i mai programeze pe jiulişti în prima etapă. Se pare că FRF şi-a recăpătat brusc memoria, pentru că dacă ar fi jucat un singur meci în retur şi apoi s-ar fi retras, Jiul ar fi retrogradat doar în Liga a III-a, chiar dacă nu achita datoriile faţă de jucători. Dacă însă nu joacă deloc în retur, şi poate evolua doar dacă îşi achită restanţele, Jiul va fi „aruncată” două eşaloane mai jos, adică în Liga a IV-a.

Minerul e favorită

În aceste condiţii, fotbalul hunedorean va fi reprezentat în eşalonul secund doar de Minerul Lupeni şi Mureşul Deva, ambele echipe având ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Echipa din Lupeni va juca, mâine, în prima etapă, la Turda, cu Arieşul, formaţie antrenată de Marin Tudorache, tehnician ce a activat şi la Jiul şi la Minerul. Cu achiziţii cu greutate în această iarnă, Mircea Gheorghe, Hotoboc, Pepenar, Kalai, Pascal, Minerul este considerată de Tudorache favorită în meciul de la Turda. „Minerul a făcut cele mai bune achiziţii din Liga a doua şi eu o văd pornind din postura de favorită cu noi. Pentru mine, amicalele pe care echipa mea le-a câştigat nu sunt concludente, importante sunt partidele oficiale”, a spus Tudorache.

Mureşul va debuta în retur abia miercuri, 3 martie, pe teren propriu, cu CS Otopeni, întrucât oaspeţii au solicitat amânarea meciului, pe motiv că juniorul lor titular este convocat la o acţiune a echipei naţionale. Partida va începe la ora 15.00 şi va fi arbitrată de o brigadă sută la sută feminină, condusă de Teodora Albon (Cluj).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura