EvenimentFlash

„Aşa am ajuns traficant de droguri”

Livia Botici
 
Paul Fârdă (foto), unul dintre membrii grupării infracţionale care marţi seara a fost trimisă în arest pentru 29 de zile, considerat de anchetatori ca fiind un lider în această reţea de trafic de droguri, recunoaşte că le-a făcut rost de stupefiante tinerilor din Petroşani. Acesta a povestit pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, tot mecanismul reţelei de trafic de ketamină.
„Îmi spuneau că le trebuie pentru veterinari”
Bărbatul de 61 de ani, din comuna  Brastavăţu, judeţul Olt, recunoaşte aproape toate faptele imputate de către procurori, dar spune că principalul traficant de ketamină este Ilie Jilcu, veterinarul din oraşul Caracal. „Acum doi ani, eu am lucrat timp de câteva luni ca şi şofer pe maxi-taxi în Petroşani şi acolo i-am cunoscut pe membrii acestei grupări de traficanţi. În luna ianuarie a acestui an, Dan Câmpeanu şi încă un băiat, ambii din Petroşani, m-au sunat că le trebuie patru flacoane de ketamină, pentru că au animale bolnave acasă, iar medicul veterinar care le îngrijeşte nu are această substanţă. Am vorbit cu Ilie Jilcu, care este tot veterinar şi mi-a dat substanţa, despre care abia mai târziu am aflat că este drog, şi am dat-o mai departe celor doi băieţi. De atunci, o perioadă de timp nu am mai auzit nimic despre aceştia, până la un moment dat, când, acum două-trei săptămâni, am fost contactat de altcineva, tot din Petroşani. Persoana care m-a sunat, s-a prezentat ca fiind Cosmin, zis „Coma”, şi spunea că are un prieten veterinar din Germania, care are nevoie urgentă de 150 de flacoane de ketamină şi că plăteşte mult peste preţul pieţei, adică 30 de euro pentru o fiolă, nu 30 de lei, cum este de obicei. L-am sunat pe medicul Ilie Jilcu şi l-am informat de ofertă, dar m-a refuzat, spunând că nu are marfă disponibilă”, povesteşte Paul Fârdă.

„M-au prins cu ketamina în casă”
Potrivit bărbatului, după câteva zile, medicul veterinar, tentat de banii frumoşi pe care avea ocazia să-i câştige, a făcut rost de drogurile cerute. „Ilie Jilcu m-a sunat să-mi spună că a vorbit cu şeful unui depozit de medicamente pentru uz veterinar din Alexandria, care o să-i dea cele 150 de flacoane de ketamină. A trebuit să fac un drum de acasă până la depozitul din Alexandria, am luat drogurile şi le-am dus în cabinetul medicului, la Caracal. Apoi, la vreo două săptămâni distanţă de  întâmplare, m-a sunat din nou acest „Coma”, şi mi-a spus că va ajunge după marfă pe timp de noapte. Atunci, am mers la cabinetul veterinar, am luat ketamina şi am adus-o în casa mea. După două zile, adică duminica trecută, pe la ora 16, m-am trezit cu mascaţii peste mine. Mi-au găsit toate drogurile, seringi, tot ce aveam pregătit pentru băieţi. Poliţiştii m-au reţinut şi pe mine, şi pe soţie, şi ne-au adus pe amândoi la Deva, doar că ei i-au dat drumul. Eu, cu siguranţă voi fi arestat în această seară, pentru că la mine au găsit o cantitate mare de drog”, spunea Paul Fârda, marţi seara, înainte ca judecătorii să emită pe numele lui mandat de arestare preventivă.

Toţi 29 au fost arestaţi
În seara de 24 august, toţi cei 29 de membri ai reţelei de trafic de ketamină, care acţiona pe raza a patru judeţe, respectiv Hunedoara, Olt, Mehedinţi şi Maramureş, au fost arestaţi pentru 29 de zile. Recursul împotriva măsurii luate de magistraţii Tribunalului Hunedoara va avea loc astăzi, la Curtea de Apel Alba-Iulia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura