„Arvunirea” locurilor din clasele I a furat startul înscrierilor

3 martie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Nicolle Ebner

Înscrierea copiilor în clasa I pentru anul şcolar 2010-2011 începe astăzi, 3 martie, însă, aproape 80 la sută din locurile din şcoli au fost „arvunite” încă de la finele anului trecut, declară surse din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara.

Fără şpăgi şi testarea capacităţii copiilor

Noile metode de finanţare a unităţilor de învăţământ, prin care se primesc fonduri în funcţie de numărul de elevi (plata per capita), a determinat conducerile şcolilor să-şi ia măsuri de siguranţă, astfel încât, să nu rămână cu clasele descoperite. Apelând la publicitate (condiţii oferite, calitatea actului educaţional, activităţi şcolare şi extraşcolare) şi la o muncă asiduă de convingere a părinţilor să-şi înscrie copiii la şcoala lor, majoritatea unităţilor de învăţământ au realizat aproape 70-80 la sută din planul de şcolarizare a anului şcolar 2010-2011 pentru clasa I, spune Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general. Lăutaru a mai precizat că este interzisă, prin regulament, condiţionarea înscrierii în clasa I de susţinerea unor teste, precum şi perceperea unor taxe sau sponsorizări din partea părinţilor, dornici de a-şi vedea odraslele în cele mai bune clase.

Perioada de înscriere a copiilor în clasa I, demarată astăzi, se va încheia pe 3 mai 2010, iar proiectul Planului de Şcolarizare în anul şcolar 2010-2011 pentru clasa I, în judeţul Hunedoara, cuprinde 207 clase I, cu 3.877 elevi.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. PROXENETU spune:

    Nicole, a arvuni inseamna a plati un avans…Cand colo tu spui ca nici vorba de a da bani pentru un loc in clasa I. Mai citeste dracu si tu DEX-ul..E cartea aia mare si groasa in care explica semnificatia cuvintelor…Sau tu nu ai reusti sa treci peste faza de citi meniuri in restaurante ?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Licitaţia pentru telegondolă, încă fără câştigător

Câştigătorul licitaţiei privind realizarea proiectului „Dezvoltarea domeniului schiabil în Masivul Parâng“ se va cunoaşte doar spre sfârşitul acestei luni. Primarul...

Şi-a ucis copilaşul

I-a dat viaţă şi tot ea a hotărât să i-o ia. Trupul neînsufleţit al unui bebeluş a fost găsit, ieri,...

Cei din urmă vor… supravieţui

Mureşul îşi începe aventura în retur, cu patru zile mai târziu decât alte competitoare, dar speră că un succes în...

Închide