„Ai dreptate, n-ai dreptate, la Poliţie tot te bate!“

14 aprilie 2010 | 2 Comentarii | Publicat in: Eveniment, Flash

Livia Botici

Ioan Poenar (foto), comisarul şef al Poliţiei oraşului Geoagiu, împreună cu alţi trei colegi din cadrul aceleiaşi structuri, sunt cercetaţi penal de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Au ignorat plângeri penale

Pe numele comisarului şef Ioan Poenar, a comisarului Şerban Constantin şi a agentului şef Valentin Lazăr, este deschis un dosar de cercetare penală, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia, aceştia fiind acuzaţi de mai mulţi hunedoreni că, pe parcursul anilor 2008-2009, nu ar fi înregistrat un număr de aproape 20 de plângeri penale. Obiectul acestor plângeri îl făcea mai multe furturi din camioane de marfă, comise pe DN 7, în zonele Izvorul Rece şi satul Aurel Vlaicu, precum şi mai multe furturi din locuinţe. „Dosarul, în care poliţiştii hunedoreni sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu, se află în lucru la instituţia noastră, şi este în fază de acte premergătoare. În prezent, a fost trimis către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Hunedoara, aceasta fiind o fază a cercetării penale”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, procurorul Mihaela Chicea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia.

Încă în funcţie

Cu toate că asupra sa şi a colegilor săi planează acuzaţii grave, poliţiştii se află şi în acest moment încă în funcţii. „Compartimentul de Control Intern din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Hunedoara a deschis o anchetă, dar, potrivit procedurilor, pe durata anchetei penale se suspendă cea disciplinară internă, aşteptându-se demararea procedurilor de trimitere în judecată, până atunci, poliţiştii beneficiind de prezumţia de nevinovăţie. Dacă vor fi trimişi în judecată, atunci vor fi suspendaţi sau vor primi funcţii mai mici, depinde de deciziile care se vor lua”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

„Este o făcătură”

Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, comisarul şef Ioan Poenar susţine că vrea să lase justiţia să-şi facă treaba şi că tot ce i se întâmplă este o făcătură. „Dosarul de află de şase luni la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia, dacă eram vinovat, eram deja trimis în judecată, poate şi condamnat. Problema este că un coleg a sustras nişte documente, sunt implicaţi, cred, şi cei de la Doi şi-un sfert… Nu vreau să mai comentez, să lăsăm justiţia să-şi facă treaba”, spune comisarul şef Ioan Poenar, şeful Poliţiei oraşului Geoagiu.

Alte acuzaţii

Pe lângă informaţia prin care am aflat de existenţa acestui dosar, la urechile redactorilor noştri au ajuns şi informaţii conform cărora, aceiaşi poliţişti ar fi cercetaţi şi pentru aplicarea unor bătăi „crunte“, unor bărbaţi din Geoagiu, în luna martie a acestui an.

Potrivit sursei noastre, aceştia ar fi fost legaţi „cu cătuşele de mâini şi bătuţi cu bastonul de cauciuc, pentru a recunoaşte nişte fapte penale, pe care nu le-au comis“. Conform aceleiaşi surse, motto-ul şefului Poliţiei din Geoagiu ar fi: „Ai dreptate, n-ai dreptate, la Poliţie tot te bate“. Până în acest moment, informaţia referitoare la bătaia aplicată bărbaţilor nu a fost confirmată.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Un cetatean al orasului spune:

    voi gresiti nu stiti ca oamenii au incredere in acesti politisti care vor sa aplice legea, doar un gunoi de om vrea sa terfereasca imaginea in presa. Daca va luati dupa articolele de presa nu ajungeti nicaieri, cunosc acesti oameni si stiu ca nu fac altceva decat sa aplice legea

  2. eu spune:

    Un rahat cine isi mai permite sa bata in politie ziaristii pun botul la toate barfele satului asa isi castiga existenta. Si eu cunosc o parte din politistii de la Geoagiu si sunt ok. In slujba cetateanului daca bat pe cineva in nici un caz nu il bat pe pagubit ci pe infractor ori cine ar face asa daca iti rad in fata. politistii pun suflet in ceea ce fac si pentru ce sunt platiti, de catre noi nu de catre hoti.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vor spectacol şi bonusul defensiv

Alexandru Lupu, antrenorul echipei de rugby Ştiinţa Petroşani, e conştient că elevii săi au şanse minime în meciul de azi...

A vrut să-şi omoare tatăl vitreg

După mai multe pahare băute împreună, doi bărbaţi din Simeria s-au luat la harţă. Nu a mai durat mult, până...

Ofertele poliţiştilor au ajuns la „Decebal”

În doar două zile de la începerea campaniei de depunere a dosarelor pentru înscrierea în instituţiile de învăţământ al Ministerului...

Închide