Eveniment

“Îngerul boschetarilor” a dat ţepe şi băncilor din Gorj

Livia Botici

Florian Firicescu, hunedoreanul care în urmă cu o lună de zile a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru că a falsificat acte, cu care în jur de 20 de boschetari din Valea Jiului au scos credite de la bănci, nu a acţionat numai în judeţul nostru. La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii gorjeni au trimis instanţei Judecătoriei Tg. Jiu un alt dosar penal, în care modul de operare al hunedoreanului este exact acelaşi.

Pagubă de 53.000 de lei

De această dată, Florian Firicescu, de 40 de ani, din municipiul Petroşani, nu a mai acţionat singur în racolarea persoanelor fără ocupaţie, ci a fost ajutat de concubina sa, Vasilica Căldăraru. Potrivit poliţiştilor din Gorj, pe parcursul anului 2008, cei doi, profitând de faptul că procedurile de acordare a creditelor bancare erau mult mai simple decât în prezent, au pus în aplicare o metodă ilegală, din care să câştige bani frumoşi. Astfel, au racolat de pe străzile Tg Jiului trei boschetari, Nelu Ciuaru, Ramona Duţan şi Valerica Cazacu, cărora le-au falsificat adeverinţe de venit, precum şi facturi de utilităţi. Odată ce s-au văzut cu actele în mână, cei trei s-au prezentat la bancă, de unde au şi obţinut credite în valoare totală de 53.000 de lei. Drept recompensă pentru documentele falsificate, Florian Firicescu şi Vasilica Căldăraru au primit în schimb o sumă de bani. „Cei doi hunedoreni au fost trimişi în judecată pentru infracţiunile de complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar cele trei persoane din judeţul Gorj pentru înşelăciune şi uz de fals”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al poliţiei gorjene.

Condamnat la 8 ani de temniţă

În urmă cu aproximativ o lună de zile, magistraţii Tribunalului Hunedoara l-au condamnat pe Florian Firicescu la opt ani de închisoare pentru aceleaşi infracţiuni pentru care este trimis în judecată şi de către poliţiştii gorjeni. Singurele diferenţe care există sunt că în judeţul Hunedoara, acesta a acţionat sigur şi nu împreună cu concubina sa, iar numărul persoanelor pentru care a falsificat adeverinţe şi facturi de utilităţi este de 20. De asemenea şi valoare prejudiciului este mult mai mare, băncile din judeţul nostru fiind păgubite cu peste 600.000 de lei. Cu toate că a primit o condamnare definitivă, Florian Firicescu se sustrage executării pedepsei, iar din informaţiile pe care le deţin oamenii legii, acesta s-ar afla în afara ţării.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura