ComunitateFlash

Zonele verzi din Deva, întreţinute de puşcăriaşi

Livia Botici

Toate locurile cu verdeaţă care există în municipiul reşedinţă de judeţ vor fi curăţate şi amenajate de către deţinuţii de la Penitenciarul Bârcea Mare, după ce, între municipalitate şi penitenciar a fost semnat un contract de colaborare.

Câştigă şi bani, şi diminuarea pedepsei
În jur de 20 de deţinuţi vor avea grijă ca devenii să aibă parcuri curate, copaci toaletaţi şi zone verzi ecologizate şi amenajate. În urma înţelegerii scrise între Penitenciarul Bârcea Mare şi Primăria Deva, fiecare dintre părţi are câte ceva de câştigat. „Cele 20 de persoane private de libertate, care muncesc la întreţinerea spaţiilor verzi din municipiul Deva, fac parte din regimul semideschis şi au de efectuat pedepse cu închisoarea de maximum cinci ani. Atunci când ies la muncă în afara penitenciarului, aceştia sunt supravegheaţi atent de către personalul de pază al instituţiei noastre, pentru a nu avea nici o surpriză neplăcută. Într-o lună de muncă, persoanele private de libertate pot să acumuleze în jur de trei-patru zile, care se vor scădea din pedeapsa pe care o au de ispăşit, asta, pe lângă faptul că sunt şi plătite pentru munca pe care o depun”, a declarat  Gabriel Vesa, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare.

Primăria face economii
De asemenea, şi municipalitatea are de câştigat de pe urma prestaţiilor deţinuţilor, întrucât mâna lor de lucru este mult mai ieftină decât a unor angajaţi dinafara penitenciarului. „Conform acestui contract, dintre primărie şi penitenciar, pe lună, pentru un deţinut, noi achităm în jur de 500 de lei. Nici o persoană liberă nu ar veni să muncească pentru aceşti bani. De altfel, nu avem dreptul să angajăm în această perioadă, întrucât posturile ne-au fost blocate, iar acest sprijin din partea penitenciarului este binevenit. Suntem foarte mulţumiţi de serviciile lor, întrucât munca pe care o prestează este foarte grea, dar ei o fac foarte bine, motiv pentru care este foarte posibil să suplimentăm numărul de deţinuţi care să cureţe oraşul”, a declarat Cosmin Costa, viceprimarul municipiului Deva.

One thought on “Zonele verzi din Deva, întreţinute de puşcăriaşi

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura