Zona turistică Râușor, din Retezat, a rămas fără servicii de telefonie

2 ianuarie 2015 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

05-rausor4Baza Salvamont şi pensiunile din zona turistică Râuşor, în Masivul Retezat, au rămas fără serviciile de telefonie şi internet, după ce singurul operator de telefonie mobilă din zonă a decuplat, la începutul anului, releul de retransmisie al semnalului GSM.

“Singura modalitate prin care Baza Salvamont, dar şi proprietarii de pensiuni şi cabane din Râuşor puteau să comunice era prin intermediul releului de telefonie mobilă, care acum nu mai funcţionează. Chiar dacă acest serviciu nu ar fi rentabil din punct de vedere economic, nu pot fi lăsaţi fără comunicaţii peste 1.500 de turişti care vin la schi în Râuşor, la fiecare sfârşit de săptămână”, a declarat , Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara.
Salvamontiştii atrag atenţia asupra riscurilor pe care le poate aduce pentru turişti o asemenea măsură, solicitarea unei ambulanţe pentru un caz de urgenţă fiind posibilă acum doar dacă o persoană reuşeşte să ajungă în vârful pârtiei de schi, de unde se poate comunica şi pe alte reţele de telefonie mobilă.
Potrivit şefului Salvamont Hunedoara, în cazul unor accidente pe pârtia de schi orice solicitare pentru intervenţia unei ambulanţe se va putea face doar cu o întârziere de circa 45 de minute.
“Cel care solicită ajutor va trebui să plece, pe schiuri de tură, de la Baza Salvamont până în vârful pârtiei de schi. Durează circa 45 de minute pentru o persoană bine antrenată să ajungă acolo, deoarece trebuie parcursă o distanţă de circa patru kilometri de la Baza Salvamont până la pârtie şi apoi trebuie urcat pe o diferenţă de nivel de 500 de metri”, a explicat Bodean.
Şeful Salvamont Hunedoara a mai spus că, la începutul săptămânii viitoare, va înainta o petiţie prefectului judeţului Hunedoara în care va solicita intervenţia autorităţilor competente în soluţionarea problemei comunicaţiilor din zona turistică Râuşor. (Sorin Blada, Agerpres)  

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Anonim spune:

    Daca lucrezi, esti somer, pensionar, student, vrei si ai nevoie sa iti schimbi situatia financiara, vrei un job serios unde sa muncesti dar sa si castigi, ai gasit locul potrivit. O sansa deosebita pentru cei care vor sa lucreze ca operatori online, part-time (3 ore pe zi) si la domiciliu. Castiguri de 300 de dolari lunar! Trebuiesc doar cunostinte minime de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet.
    Cereti mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Avarie la Termocentrala Paroșeni. Municipiile Petroșani, Vulcan și Lupeni au rămas fără căldură

Municipiile Petroşani, Lupeni şi Vulcan au rămas fără căldură pentru mai multe ore, după ce la un cazan de producere...

Vremea se menține rece. Prognoza meteo, pentru vineri şi sâmbătă, în ţară

Deşi valorile termice vor creşte faţă de intervalul precedent, vremea se va menţine rece vineri, iar în Oltenia, Muntenia şi Transilvania...

Cum s-a petrecut Revelionul în stradă la Deva

Cu tot gerul de afară, care pe mulți oameni i-a ținut în case, totuși peste 1000 de persoane din Deva, de...

Închide