Avarie la Termocentrala Paroșeni. Municipiile Petroșani, Vulcan și Lupeni au rămas fără căldură

1 ianuarie 2015 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

ParoseniMunicipiile Petroşani, Lupeni şi Vulcan au rămas fără căldură pentru mai multe ore, după ce la un cazan de producere a agentului termic de la Termocentrala Paroşeni s-a produs o avarie, situaţia urmând să revină la normal în cursul serii de joi, în urma remedierii defecţiunii şi a reluării furnizării energiei termice în reţea.
“Temperaturile scăzute au provocat o defecţiune la termocentrala Paroşeni, lucru care a determinat o problemă în furnizarea agentului termic la parametri normali. Defecţiunea a fost remediată, iar de joi după amiază, în municipiile Vulcan şi Lupeni este asigurată căldura. La Petroşani a fost reluată furnizarea căldurii în blocurile de la intrarea în municipiu, urmând ca în câteva ore să fie asigurat agentul termic pentru toţi abonaţii din localitate”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Hunedoara

Cei mai mulţi consumatori rîmași fără agent termic la calorifere au fost în Petroşani, unde mai sunt racordate la reţeaua de termoficare circa 2.800 de apartamente, în care locuiesc peste 10.000 de persoane. Între termocentrala Paroşeni şi municipiul Petroşani este o distanţă de 15 kilometri, ceea ce determină, se precizează în comunicat, ca agentul termic să ajungă cu o întârziere de 11 ore de la producătorul de energie până la cel mai îndepărtat consumator.
Potrivit comunicatului amintit, prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a convocat joi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, într-o formulă restrânsă, la care au participat primarii din localităţile afectate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi conducerea Complexului Energetic Hunedoara, de care aparţine termocentrala Paroşeni. În cadrul şedinţei s-au identificat soluţiile cele mai potrivite pentru ca avaria să fie remediată cât mai repede. (Mircea Crivăț)

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Racota spune:

  Nu era mai buna o centrala termica in Petrosani decat telegondole si drumuri care ce termina in creierul muntilor? Sa traiti bine .Ritzi si co. Halal de voi.

 2. Racota spune:

  Ritzi ,Moni ,baieti destepti ,aveti caldura ? sufleteasca?

 3. Anonim spune:

  Daca lucrezi, esti somer, pensionar, student, vrei si ai nevoie sa iti schimbi situatia financiara, vrei un job serios unde sa muncesti dar sa si castigi, ai gasit locul potrivit. O sansa deosebita pentru cei care vor sa lucreze ca operatori online, part-time (3 ore pe zi) si la domiciliu. Castiguri de 300 de dolari lunar! Trebuiesc doar cunostinte minime de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet.
  Cereti mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vremea se menține rece. Prognoza meteo, pentru vineri şi sâmbătă, în ţară

Deşi valorile termice vor creşte faţă de intervalul precedent, vremea se va menţine rece vineri, iar în Oltenia, Muntenia şi Transilvania...

Cum s-a petrecut Revelionul în stradă la Deva

Cu tot gerul de afară, care pe mulți oameni i-a ținut în case, totuși peste 1000 de persoane din Deva, de...

Mesajul de Anul Nou al președintelui Iohannis: Aș vrea ca 2015 să fie începutul acelei Românii a normalității

Președintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj cu prilejul Anului Nou în care afirmă că își dorește ca anul următor...

Închide