Ziua Z pentru Guvernul Dăncilă

8 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Mâine este testul pentru Guvernul Dăncilă, se votează moţiunea de cenzură. MESAGERUL HUNEDOREAN a vrut să afle de la unii parlamentari ce verdict dau, în legătură cu această moţiune. Vom vedea mâine care dintre ei a avut dreptate.

Mai multă confuzie
„Am constatat că textul moţiunii nu are prea multă substanţă. Este un text plin de acuzaţii, dar nu oferă o perspectivă clară asupra viitorului. Un astfel de text nu reprezintă un raţionament sprijinit pe argumente valide şi, după părerea mea, nu poate fi un motiv serios pentru schimbarea Guvernului în exerciţiu. De fapt, această moţiune de cenzură pare mai degrabă un simplu joc politic, şi nu un act de responsabilitate faţă de cetăţeni. Constatarea că nu s-a ajuns la nici un acord între partidele din opoziţie privind soluţiile lor pentru România nu conferă mai multă legitimitate documentului. Unii îşi doresc alegeri anticipate, alţii le resping. Unii vor guvern politic, alţii vor guvern tehnic. Unii vor să participe la guvernare, alţii doar s-o susţină. Unii consideră necesar un guvern al opoziţiei, alţii susţin un guvern interimar PSD. Toate aceste diferenţe de păreri nu fac decât să genereze şi mai multă confuzie în opinia publică. Ce şanse are moţiunea de cenzură? Aceasta rămâne fără îndoială un moment important de clarificare politică. Votul asupra moţiunii de cenzură este şi un test de maturitate şi responsabilitate politică. Personal, am încredere în capacitatea colegilor mei de a vota în favoarea unei vieţi mai bune pentru cei care ne-au investit cu încrederea lor în noiembrie 2016. Am încredere că moţiunea nu va trece“, susţine senatorul PSD Viorel Sălan.

Mai puţine sau mai multe?
Sorin Marica, deputat Pro România, a declarat că „nu ştiu dacă moţiunea de cenzură va trece sau nu. Se joacă până în ultima clipă. Se pare că de la 237 de semnături «pentru», câte zicea liderul PNL Ludovic Orban că sunt, s-a ajuns la mai puţine, deoarece unii parlamentari au renunţat. Însă, tot Ludovic Orban a venit şi a declarat că vor fi 244 de voturi pentru această moţiune. Noi, parlamentarii Pro România, vom vota pentru Moţiunea de Cenzură“.

„Guvernul actual trebuie să plece acasă“
Deputatul PNL Lucian Heiuş este convins că Guvernul Dăncilă va pica joi. ”Am certitudinea că moţiunea de cenzură va trece şi Guvernul Dăncilă va pleca acasă. Avem un număr suficient de voturi pentru asta. Pe lângă cei care au semnat pentru moţiune, mai sunt alţii care o vor vota. PSD a făcut suficient rău ţării şi trebuie să părăsească guvernarea pentru ca poporul român să nu mai îndure deciziile eronate ale social-democraţilor. Cea mai bună soluţie, după votul de mâine, sunt alegerile anticipate. Dacă nu, suntem pregătiţi să facem un guvern minoritar, doar cu miniştri PNL”, a afirmat Heiuş.

Suficiente voturi
Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara, susţine că există suficiente voturi pentru a produce căderea Executivului condus de Viorica Dăncilă. „Din informaţiile mele sunt suficiente voturi ca să treacă moţiunea. Vom vota «pentru» şi vom susţine un guvern chiar şi minoritar, doar pentru a scăpa ţara de hoas“, a declarat parlamentarul Marius Surgent.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dosarul preţurilor de transfer

Având în vedere inspecţiile fiscale în derulare şi respectiv, Solicitările din partea autorităţilor fiscale, de întocmire şi prezentare a dosarului...

Pinocchio, păpuşa din lemn, vine la Centrul Cultural din Deva

Una dintre cele mai frumoase poveşti ale copilăriei va fi jucată, duminică, 13 octombrie 2019, la ora 18:00, pe scena...

Pui: calcule pentru lemnul de foc

Şi la Pui, conducerea locală urmează să asigure lemnul de foc pentru instituţiile publice din raza administrativ-teritorială. Din păcate, ca...

Închide