Politica si administratie

Ziua Porților deschise pe Șantierul Școlii de Vară la Costești Cetățuie

„Ziua Porților Deschise pe Șan­ti­e­rul Școlii de Vară la Costești Cetățuie” va avea loc, sâmbătă, 29.07.2023, în intervalul orar 10.00 – 17.00.
În cadrul celei de-a treia ediții a Școlii de vară de arhitectură și arheologie, ArheoArhitectura, organizată la Ce­tă­țile dacice din Munții Orăștiei au par­ti­ci­pat studenții din domeniile ar­he­o­logiei și arhitecturii, de la univer­si­tă­țile din Cluj-Napoca, București și Timișoara. În acest context, ei s-au fa­miliarizat cu teh­nicile specifice cer­ce­tării ar­he­o­lo­gice, cu documentarea arhitecturală, cu metodele de con­ser­vare și restaurare a mo­numentelor antice. ArheoArhiec­tura este rezultatul unei colaborări între Universitatea Babeș-Bolyai, Asociația Monu­men­tum, Institutul Național al Patri­mo­niu­lui, Muzeul Național de Isto­rie a Tran­silvaniei, Muzeul Civilizației Da­cice și Romane, Muzeul Național al Unirii și Consiliul Județean Hunedoara prin intermediul Direcției Generale de Ad­ministrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara.
ArheoArhitectura reprezintă un pro­gram educațional dedicat studenților de la facultățile de istorie-arheologie și arhitectură.
Programul cuprinde prezentarea sitului arheologic, a tehnicilor și me­to­delor de documentare specifice arhi­tecturii și a intervențiilor de întreținere și conservare primară a zidurilor antice, desfășurate în cadrul școlii de vară. Vă vor fi gazde și ghizi studenții care pe par­cursul cșcolii de vară au luat con­tact cu monumentele, într-o abordare aplicată, interdisciplinară. Alături de studenți, vor fi prezenți îndrumătorii – arheologi, arhitecți, restauratori – care au coordonat modulele de specialitate ale școlii de vară. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura